DOK SE PROLIVA KRV SVI ZARAĐUJU: Uprkos ratu, trgovina gasom redovna, kroz Ukrajinu teče ruski gas za EU

Srna

04. 05. 2022. u 16:58

UPRKOS ratu u Ukrajini, traje redovna trgovina gasom, jer i Moskva i Kijev žele da zarade, kao i zapadne zemlje, navodi "Geopolitika".

ДОК СЕ ПРОЛИВА КРВ СВИ ЗАРАЂУЈУ: Упркос рату, трговина гасом редовна, кроз Украјину тече руски гас за ЕУ

Foto shuterstock

Ukrajinskom gasnom mrežom i dalje prolazi ruski gas za članice EU. Od 24. februara, kada je počela ruska specijalna operacija u Ukrajini, EU je za kupljeni gas isplatila Rusiji više od 35 milijardi evra.

Prema tvrdnjama agencije "Blumberg", i Ukrajina je, bar mesec dana od početka rata, uredno naplaćivala Rusiji transfer gasa prema evropskim zemljama.

Rusija zarađuje od prodaje gasa Evropi da bi mogla da ratuje protiv Ukrajine, a Ukrajina zarađuje od naplate transfera da bi mogla ratovati protiv Rusije.

Evropa, s druge strane, plaća Rusiji da može i dalje ratovati protiv Ukrajine i da bi Njemačka mogla održavati svoju industriju, uključujući i vojnu, kako bi mogla ostvarivati profite i novčano pomagati Ukrajini u ratu protiv Rusije.

Van svake ratne logike, pojavljuju se informacije da predstavnici ukrajinskog gasnog distributera u SAD i evropskim državama lobiraju da se deo ruskog gasa koji se prema Evropi transportuje njemačkim gasovodom "Severni tok jedan" preusmeri prema ukrajinskim gasovodima.

A, za sve to vrijeme - rat u Ukrajini traje, navodi "Geopolitika".

BONUS VIDEO: Pogledajte: Ovako izgleda grad pod zemljom u "Azovstalju" koji su opkolili Rusi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom