HITNA REAKCIJA MOSKVE: Zbog incidenta na Pacifiku Moskva pozvala na razgovor američkog vojnog atašea

Novosti onlajn

12. 02. 2022. u 19:30

MINISTARSTVO odbrane Rusije pozvalo je na razgovor američkog vojnog atašea u vezi sa incidentom na Pacifiku, kada je američka podmornica ušla u teritorijalne vode Rusije. Aatašeu je uručena protestna nota.

ХИТНА РЕАКЦИЈА МОСКВЕ: Због инцидента на Пацифику Москва позвала на разговор америчког војног аташеа

Foto D. Dozet

- Vojni ataše pri američkoj ambasadi u Moskvi pozvan je u Ministarstvo odbrane na razgovor zbog toga što je američka podmornica narušila državnu granicu Rusije - navodi se u saopštenju.

U protestnoj noti se ističe da se potez američke podmornice tretira kao grubo kršenje normi međunarodnog prava i da su provokativne aktivnosti stvorile pretnju po nacionalnu bezbednost Rusije.

Rusko Ministarstvo insistira na tome da su SAD dužne da preduzmu mere kako se ovako nešto u budućnosti ne bi ponovilo, a Moskva zadržava pravo da u svojim teritorijalnim vodama preduzme sve potrebne mere u cilju osiguranja bezbednosti Rusije.

Prethodno je saopšteno da je danas u području kurilskog ostrva Urup u teritorijalnim vodama Rusije primećena podmornica američke Ratne mornarice tipa „Virdžinija“.

Kako je precizirano, u tom području je ruska Tihookeanska flota održavala planirane vojne vežbe.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMA NAGRADE ZA TERORIZAM: SAD stavile veto na prijem Palestine u Ujedinjene nacije