RAZGOVOR O UKRAJINI: Borelj, Stoltenberg, Blinken i Rau pričali o ruskim snagama na ukrajinskoj granici

Tanjug

20. 01. 2022. u 07:17

ŠEF diplomatije EU Žozep Borelj telefonom je razgovarao sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom i ministrom spoljnih poslova Poljske Zbignjevom Rauom koji predsedava OEBS-om, o situaciji oko Ukrajine i predlozima Moskve, saopšteno je iz Službe za spoljne poslove i bezbednost EU.

РАЗГОВОР О УКРАЈИНИ: Борељ, Столтенберг, Блинкен и Рау причали о руским снагама на украјинској граници

Foto AP

- Razgovaralo se o raspoređivanju ruskih snaga duž granice sa Ukrajinom, kao i tekućim bilateralnim i međunarodnim diplomatskim naporima u vezi sa pokušajima Moskve da se redefinišu bezbednosni aranžmani u Evropi - navodi se u saopštenju.


U saopštenju se naglašava da je ponovo potvrđena potreba da se održe osnovni principi "postojeće arhitekture evropske bezbednosti u okvirima OEBS-a", prenosi TASS.

Dodaje se da su telefonski razgovori održani nakon konsultacija sa svim partnerima i uoči naredne runde pregovora između SAD i Rusije.

Predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je u više prilika ponovio da su optužbe da Rusija priprema invaziju na Ukrajinu "prazne i neosnovane", podseća TASS.

BONUS VIDEO:

PINK PANTERI UHAPŠENI U ATINI: Pala i dva Srbina zbog pljačke prodavnice skupocene odeće


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024