SPREMNI ZA KOMUNIKACIJU I KORDINACIJU: Kina načelno saglasna sa predlozima o izmenama propisa SZO

Tanjug

29. 11. 2021. u 18:58

KINA se danas načelno saglasila sa predlozima o boljoj usklađenosti i razmeni informacija koju bi trebalo da donesu izmene i dopune međunarodnih zdravstvenih propisa Svetske zdravstvene organizacije (SZO) iz 2005. godine.

СПРЕМНИ ЗА КОМУНИКАЦИЈУ И КОРДИНАЦИЈУ: Кина начелно сагласна са предлозима о изменама прописа СЗО

Foto: Arhiva

 - Kina se u principu slaže sa idejama o daljem jačanju usklađenosti, finansiranja, razmene i upravljanja informacijama u procesu donošenja amandmana na međunarodne zdravstvene propise - rekao je tokom današnjeg ministarskog skupa clanica SZO u Ženevi Šen Hongbing, potkomesar kineske nacionalne službe za prevenciju i kontrolu bolesti, prenosi Rojters . On je ponovio stav Kine da su međunarodni zdravstveni propisi SZO bili i biće najznačajniji pravni dokument u globalnom zdravstvenom upravljanju i danas, i u bliskoj budućnosti i potvrdio da je Kina otvorena za jačanje globalne saradnje u sprečavanju pandemija.

 - Spremni smo za komunikaciju i koordinaciju sa svim stranama koje učestvuju u definisanju novih odredbi sporazuma ili nekog drugog međunarodnog mehanizma SZO i nadamo se da će ti značajni instrumenti biti unapređeni kako bi se osiguralo sveobuhvatno učešće svih država članica, uz izbegavanje politizacije, stigmatizacije i instrumentalizacije - rekao je Šen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZELENA BUDUĆNOST POČINJE S NAMA: Značaj i koristi zelenih ciljeva za Novu godinu