KOLIKO KOŠTA OBUZDAVANJE RUSIJE: Bela kuća traži od Pentagona da opravda vojne vežbe u Evropi

P.Z.S. /sputnjik internešnel

19. 11. 2021. u 22:45

BELA KUĆA je zatražila od Pentagona da im da pregled i opravdanje troškova američkih vojnih vežbi izvedenih u Evropi poslednjih godina da bi odvratile Rusiju usred rastućih tenzija između Moskve i Vašingtona, objavio je u petak Vašington post.

КОЛИКО КОШТА ОБУЗДАВАЊЕ РУСИЈЕ: Бела кућа тражи од Пентагона да оправда војне вежбе у Европи

Foto: EPA


Zahtev koji je uputila Bela kuća ima za cilj da administraciji pruži punu vidljivost o američkim vojnim vežbama i drugim aktivnostima odvraćanja u Evropi, rekao je zvaničnik. Dok je većina vežbi u Evropi navodno usmerena na zaštitu od Rusije, zahtev se odnosi i na druge američke vojne aktivnosti na kontinentu, dodao je zvaničnik.

Izveštaj dolazi usred rastućih tenzija između SAD i Rusije nakon testiranja antisatelitskog projektila od strane Moskve, kao i navodnog gomilanja ruskih vojnih snaga u blizini granice sa Ukrajinom, zbog čega su zvaničnici Pentagona izrazili zabrinutost i pozvali na transparentnost.

Ranije ove nedelje, američko vazduhoplovstvo je izvelo rutinske vežbe sa Poljskom i ima rotaciono prisustvo. Dva američka aviona, uključujući Bombardier Challenger 650 ARTEMIS i RC-135V, preletela su granicu između Belorusije i Poljske, prema izvorima iz zapadne avijacije, koje su u ponedeljak citirali ruski mediji.

 

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a