TRAGEDIJA KOD TUNISA: U brodolomu stradalo najmanje 23 migranta

Tanjug

02. 06. 2021. u 08:31

NAJMANjE 23 migranta iz Afrike stradalo je tokom brodoloma kod obala Tunisa, do kojeg je došlo dok su pokušavali da pređu Sredozmeno more, na putu iz Libije za Italiju, saopštila je danas tunižanska humanitarna organizacija Crveni polumesec.

ТРАГЕДИЈА КОД ТУНИСА: У бродолому страдало најмање 23 мигранта

Foto: EPA

Kako je naglasila, 70 migranata je spaseno nakon brodoloma.

- Mornarica Tunisa spasila je 70 migranata, dok su se 23 utopila, u brodu u kojem se nalazilo više od 90 migranata, koji su krenuli iz Libije prema Evropi - rekao je za Rojters zvaničnik Crvenog polumeseca Mongi Slim.

On je dodao da je mornarica spasila još 39 migranata, koji su bili na drugom brodu, koji je potonuo u blizini obale tunižanskog grada Sfaksa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MINISTARSTVO ZDRAVLJA U GAZI: Broj poginulih premašio 34.000