DRUGI DAN ONLINE FESTIVALA "NOVOSTI": U autobusima postavljene karikature, a evo šta vas očekuje u 19 časova

V.N.

13. 10. 2020. u 12:18

FESTIVALSKA nedelja, koju organizuje kompanija "Novosti" povodom 67. rođendana našeg lista, otvorena je sinoć premijernim prikazivanjem dokumentarnog filma o nagradi "Meša Selimović" na našem sajtu i Youtube kanalu.

ДРУГИ ДАН ОНЛИНЕ ФЕСТИВАЛА НОВОСТИ: У аутобусима постављене карикатуре, а ево шта вас очекује у 19 часова

Foto: Milena Anđela

Iako je vladalo veliko interesovanje za onlajn projekciju, oni koji su sinoć propustili da čuju nešto više o tradicionalnoj, visedecenijskoj nagradi "Novosti" i životu velikog književnika, film nadalje mogu da pogledaju na našem Youtube kanalu.

Danas nastavljamo u sličnom tonu, pa ćete večeras od 19 časova u okviru drugog festivalskog dana, biti u prilici da se nasmejete ili naljutite uz najbolje karikature sa ovogodišnjeg Konkursa karikature PJER koji se održava po 53. put.  Rezervišite  termin od 19 za ovogodišnje dobitnike Zlatnog, Srebrnog, Brnzanog PJER-a i dobitnika nagrade za portret karikaturu "Ranko Guzina", kao i za najboljeg mladog karikaturistu. Prikazaćemo i virtuelnu izložbu najboljih radova.

 

Osim što će naši verni čitaoci i ljubitelji karikature biti u prilici da pogledaju radove u galeriji RTS Kluba i u virtuelnoj izložbi, ove godine napravili smo presedan.

U okviru festivala odlučili smo da karikature približimo Beograđanima dok putuju gradskim prevozom na posao, do kuće, prijatelja, idu u nabavku ili u školu. Kompaniji "Novosti", u nameri  da karikature približe sugrađanima, pomogli su "Info medija grup" i Gradsko saobraćajno preduzeće Beograda.

- Karikaturisti svake godine nađu nove intrigantne načine da grafički predstave svoje viđenje opštih društvenih i političkih tema i sigurni smo da će sugrađanima učiniti vožnju zanimljivijom, posebno kada znamo da je prosečno dnevno vreme koje putnici provedu u gradskom prevozu u Beogradu 45 minuta, na dnevnom nivou se preveze 1,25 miliona putnika - rekla je Danijela Samohod, predstavnica kompanije "Info medija grupa". - Ovakav način umetničkog izraza oduvek je privlačio pažnju. Drago nam je da će osim komercijalnim sadržajima, pojedini putnici biti "izloženi" ovakvom umetničkom izrazu, a tokom putovanja će verovatno plakati biti detaljno analizirani i sagledani.

Tokom virtuelne izložbe, ali i u prevozu Beograđani će biti u prilici da se upoznaju sa najboljim radovima sa ovogodišnjeg konkursa.

Kompanija "Novosti" poziva sugrađane da se slikaju pored plakata sa karikaturama, na "instagramu" postave sliku uz hešteg #vecernjenovosti, ili je pošalju na mejl adresu pjer@novosti.rs. Odabraćemo najlepše fotografije, a najboljima slede nagrade, Izdavaštvo Novosti pripremilo je nagrade.

U narednim danima na sajtu i Youtube kanalu čekaće vas glumci popularne serije "Igra sudbine" Luka Raco i Olja Lević, ovogodišnji dobitnici "Zlatne antene" "Novosti".

U četvrtak termin je rezervisan za najbolje aforističare i satiričare. Šesnaesti oktobar, kada je i rođendan "Novosti", biće prilika da čujete kako izgleda poziv novinara. O ovoj temi govoriće ljudi od pera koji su ceo radni vek proveli baš u našem listu. Priče ispunjene anegdotama, izazovima koje ovaj posao nosi, kako se nekad dolazilo do "sveže" informacije, a kako danas sve izgleda. U petak upoznajte i najbolje ovogodišnje novinare, u okviru nagrada koje se svake godine dodeljuju zaposlenima u našem listu.

U subotu 17. oktobra u 15 časova biće emitovan video sa humanitarne akcije "Naj torte". Upoznajte se sa humanitarnim radom, koji redovno organizuje Fondacija humanosti "Večernjih novosti". Iako su do sada torte pripremale verne čitateljke, ovoga puta poznate beogradske poslastičarnice odazvale su se na poziv Fonda humanosti, a poslastičari će biti zaduženi za radost najmlađih iz domova za nezbrinutu decu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

GLOBALNO PREDGRAĐE U ĐARDINIMA:   Kolonijalnu izložbu Aleksandra Denića otvoriće Maja Gojković, ministar kulture