MIRA BANJAC UVELIČALA JUBILEJ: Scenarista Žarko Jokanović o 500. epizodi "Igre sudbine"

J. Banjanin

25. 05. 2022. u 17:04

U POPULARNOJ seriji "Igra sudbine" od večerašnje, 500. epizode, gledaćemo i čuvenu Miru Banjac. Veliki jubilej, koji ćemo pratiti od 20.00 na Prvoj TV, sa saradnicima će proslaviti i nepredvidivi scenarista Žarko Jokanović, koji, u intervjuu za "Novosti", ističe da je ovo "velika pobeda sjajne ekipe".

МИРА БАЊАЦ УВЕЛИЧАЛА ЈУБИЛЕЈ: Сценариста Жарко Јокановић о 500. епизоди Игре судбине

Foto Prva

- U jubilarnoj epizodi prvi put se pojavljuje legendarna Mira Banjac, najveća živa jugoslovenska i srpska glumica, koja će raskošnim talentom i iskustvom, kao i mladalačkim duhom, uneti bezbroj novih iznenađenja u seriji. Takođe, u ovoj epizodi se pojavljuje svih 67 glumaca, koliko ih trenutno igra, i mislim da je i to jedan od kurioziteta ove jubilarne priče - naglašava Žarko Jokanović i dodaje da će na radost gledalaca širom sveta ova epizoda trajati duže nego obično, skoro 90 minuta. Jer, kako kaže, koliko god da traje i koliko god epizoda da se emituje, ljubiteljima "Igre sudbine" je sve malo.

U gledanoj telenoveli jedna senzacija smenjuje drugu, a scenarista mudro konstatuje da "ne bi bilo u duhu serije da unapred otkriva likove i radnju". Dodaje ipak da će Mira biti u ulozi u kakvoj je do sada nismo videli i da će blistati u živopisnim kostimima.

- Iako po godinama najstarija, njena junakinja je duhom, radoznalošću i životnim stavovima mlađa i od mnogih mladih - otkriva Jokanović.

Mira je otkrila da nije odolela scenariju i zanimljivom liku koji tumači. Njena junakinja se oblači kao engleska kraljica, a ne manjka joj ni stava, zbog kog će se za njom uvek dizati prašina. Ona stiže iz Amerike kao slamka spasa za porodice Kanački i Ožegović, kako bi zavela red posle haotičnih dešavanja. Osim discipline, Mirin lik donosi i mnogo smeha.

- Taj lik je napisan specijalno za Miru Banjac, jer samo ona može to da odigra i da takvoj ulozi da lični pečat. Nama je velika čast da je ona odbila mnoge druge projekte kako bi igrala u "Igri sudbine". Ova saradnja je velika sreća i za nju i za nas. Od trenutka njenog dolaska na set potrudili smo se da se oseća kao u svojoj porodici, onako kako se inače osećaju svi koji rade na ovom projektu - objašnjava Žarko Jokanović.

Upravo zato je dobro poznata glumačka postava Miru Banjac po dolasku na set obasula gromoglasnim aplauzom, kao i tortom sa logom serije i njenim imenom i ogromnim buketom cveća.

UPIS U ISTORIJU TELEVIZIJE

IAKO se posle druge sezone činilo da ćemo se zauvek oprostiti od junaka "Igre sudbine", Prva televizija odlučila je da "svira produžetke" i produkciju trećeg ciklusa poveri kući Innovative, koja je za manje od dva meseca izgradila tri nova studija.

- Petstotom epizodom se upisujemo u istoriju televizije na ovim prostorima kao najdugovečnija serija, sa najvećim brojem snimljenih i emitovanih epizoda. Ako se doda da smo u protekle dve i po godine emitovanja svakog dana kada se prikazujemo najgledaniji od svih sadržaja na svim televizijama, uspeh je više nego impozantan - kaže, za "Novosti", Žarko Jokanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri