BALKANCI GLAVNI SAVEZNICI ZLOGLASNOG OTONIJELA: Vođa opasnog kolumbijskog klana blisko sarađivao sa žestokim momcima iz našeg regiona

Tanjug

03. 11. 2021. u 22:17

KOLUMBIJSKA narko-mafijaška organizacija "Clan del Golfo", čiji je vođa Otonijel uhvaćen krajem oktobra, ima balkansku mafiju kao saveznika, i to kao jednu od svojih pet glavnih međunarodnih veza, saopštila je kolumbijska policija.

БАЛКАНЦИ ГЛАВНИ САВЕЗНИЦИ ЗЛОГЛАСНОГ ОТОНИЈЕЛА: Вођа опасног колумбијског клана блиско сарађивао са жестоким момцима из нашег региона

Foto: AP Photo/Profimedia/Ilustracija

- Ova zločinačka organizacija ima pet glavnih saveza za šverc kokaina na različitim geografskim širinama: u Meksiku, u kartelima "Halisko Nueva Generasion" i "Sinaloa", u Evropi kalabrijsku i sicilijansku mafiju i mreže za trgovinu drogom na Balkanu - prenela je RTCG navode iz dokumenta kolumbijske policije koje je na današnjoj konferenciji za novinare pročitao šef kolumbijske policije general Horhe Luis Vargas.

Vargas je objasnio da je iz Kolumbije i Centralne Amerike droga ubacivana u brodske kontejnere, koji su zatim prebacivani do Holandije i Španije, a odatle kopnom na Balkan.

Vođa "Clana del Golfo", Dario Usuga, zvani Otonijel, uhvaćen je 24. oktobra u regionu na severozapadu zemlje i trebalo bi uskoro da bude izručen u SAD.

Otonijel se smatra jednim od najopasnijih svetskih trgovaca narkoticima, a "Clan del Golfo" broji oko 3.500 ljudi, prema zvaničnim podacima kolumbijske policije.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: AKCIJA "PLANTAŽA 2012" - Uhapšena dvojica Banjalučana, osumnjičena da su uzgajala marihuanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna