TRI DECENIJE ROBIJE: U Nišu izrečene presude optuženima za proizvodnju droge

J. Ć.

29. 10. 2022. u 08:32

BOJAN Usiljanin (35) iz Kraljeva, Dragan Kovač (68) i Miodrag Stanojević (60) iz Niša osuđeni su juče pred Višim sudom u Nišu zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga u saizvršilaštvu.

ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ РОБИЈЕ: У Нишу изречене пресуде оптуженима за производњу дроге

Foto: MUP

Oni su uzgajali marihuanu u tuđoj kući u blizini Niša, čiji vlasnici tu ne žive godinama.

Za isto krivično delo ranije su osuđena još šestorica učesnika, koja su sklopila sporazum o priznanju krivičnog dela sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu. Na ovaj način njih devetorica dobila su više do 30 godina zatvora zbog droge.

Drago Kovačević (47) iz Čačka dobio je četiri godine, Predrag Marčićević (54) iz Ćuprije tri godine i osam meseci, njegov sugrađanin Željko Marković (37) tri godine i 10 meseci, Aleksandar Tavrić (26) iz Trstenika četiri godine i devet meseci, a Nenad Jovičić (23) i Dušan Nikolić (35) iz Kraljeva po tri godine i osam meseci zatvora, dok je juče Viši sud osudio Bojana Usiljanina na sedam i po godina, Dragana Kovača na tri godine, a Miodraga Stanojevića (60) na tri i po godine zatvora.

Kako je rečeno tokom izricanja presude, oni su od novembra 2021. do 18. januara 2022. godine na Mramorskom brdu kod Niša proizvodili opojnu drogu "kanabis".

Njima je okrivljeni Miodrag Stanojević stavio na raspolaganje kuću svojih prijatelja na Mramorskom brdu, za koju je znao da je prazna, gde su oni instalirali ovlaživače vazduha, uređaje za zagrevanje, lampe i ventilatore i zasadili ukupno 1.220 biljaka čija je proizvodnja zabranjena, a policija je prilikom pretresa pronašla više od osam kilograma obrane i osušene marihuane.

- Vi, gospodine Ušljanin, zatečeni ste na licu mesta, i to u donjem vešu, u prostorijama gde se uveliko odvijao uzgoj marihuane. Što se tiče vas, gospodine Stanojeviću, samo ste vi bili u kontaktu sa vlasnicima kuće u kojoj je instalirana laboratorija, pa ste to i omogućili. Što se tiče Kovača, i on je preduzimao radnje iz kojih se zaključuje da je znao da se tu proizvodi droga - rekao je, obrazlažući presudu, sudija Višeg suda u Nišu Mirko Drašković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)