OSLOBOĐEN VOJISLAV JANOŠEVIĆ: Pravosnažna presuda bivšem predsedniku Opštine Surčin

S. J. M.

08. 10. 2021. u 16:45

BIVŠI predsednik Opštine Surčin Vojislav Janošević pravosnažno je oslobođen optužbi da je zloupotrebio službeni položaj dok je bio na toj funkciji od 2007. do 2011. godine.

ОСЛОБОЂЕН ВОЈИСЛАВ ЈАНОШЕВИЋ: Правоснажна пресуда бившем председнику Општине Сурчин

Foto: Prinstkrin

Tih optužbi oslobođeni su i svi članovi opštinskog veće, kojima se sudilo. Apelacioni sud je utvrdio da nije dokazano da je među njima postojao dogovor o planiranju i izvršenju krivičnog dela, niti da je postojala svest da postupaju protivno inetersima službe, već su smatrali da rade na rešavanju lokalnih problema i u intersu građana.

Utvrđeno je da nisu protivzakonito postupili prilikom rušenja bespravnih objekata i da tom prilikom nisu njihovim vlasnicima pribavili imovinsku korist, za šta su bili optuženi.

Janošević je oslobođen i optužbi da je oštetio opštinski budžet, a jednoj firmi pribavio imovinsku korist sklopivši aneks ugovora, kojim se duplo povećava cena radova na kopanju tvrdih površina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

NA PRELEPOJ EGEJSKOJ OBALI: Ekskluzivan hotel sa odličnom uslugom, vrlo specifičan po tome što je smešten na sopstveno poluostrvo