OSMOGODIŠNJAK NEĆE ODGOVARATI: Istraga o utapanju dečaka na gradskom bazenu u Odžacima

LJ. PRERADOVIĆ

09. 07. 2021. u 07:00

ISTRAGA o tragediji, u kojoj se, 13. juna, na gradskom bazenu u Odžacima utopio desetogodišnji B. P. iz tog grada, još traje.

ОСМОГОДИШЊАК НЕЋЕ ОДГОВАРАТИ: Истрага о утапању дечака на градском базену у Оџацима

Foto: SC Odžaci

Kako nam je rečeno u Višem javnom tužilaštvu u Somboru, krivična prijava protiv osmogodišnjaka, za koga se sumnja da je dve godine starijeg dečaka gurnuo u bazen, biće odbačena, jer je reč o detetu koje zakon ne prepoznaje kao počinioca krivičnog dela i zbog godina ne može krivično da odgovara. Zato je sada sva dokumentacija oko tragedije na bazenu, odnosno organizacijom njegovog rada, čuvarskom službom i obezbeđenjem, iz Višeg, prosleđena Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru, koje će nastaviti predistražni postupak, kako bi se utvrdilo da li postoji eventualna odgovornost uprave gradskog bazena u Odžacima.

- Sledi dalji rad i prikupljanje obaveštenja - rečeno nam je u somborskom Osnovnom javnom tužilaštvu.

Zasad je poznato da se tragedija dogodila 13. jula u popodnevnim satima kada je Olimpijski bazen bio zatvoren za posetioce zbog priprema za kupališnu sezonu. Kapija je bila zaključana, a okolo se nalazi žičana ograda visoka nešto više od dva metra. I dalje se utvrđuje kako su dvojica dečaka i pored toga uspela da uđu.

Pretpostavlja se da su mališani, koji su se prethodno igrali na obližnjem sportskom terenu, neopaženo ušli, iskoristivši trenutak kada je čuvar, inače gluvonema osoba, otišao u toalet. Jedna od pretpostavki je da su se provukli ispod metalne ograde, izdignute od tla na ulazu u bazen, a ne isključuje se mogućnost da su nekako uspeli da preskoče žičanu ogradu visoku 2,20 metara.

Beživotno telo desetogodišnjeg dečaka, koji je završavao drugi razred odžačke Osnovne škole "Branko Radičević", na dnu Olimpijskog bazena pronađeno je nešto posle 22 sata, a njegov otac je prethodno policiji prijavio nestanak deteta, pa se krenulo u potragu za njim.

- Dok se na bazenu odigravala drama, na igralištu pored je bilo nekoliko mladića, i da ih je osmogodišnjak pozvao u pomoć, verovatno bi B. P. bio spasen - navodi naš izvor. - Dete se, očigledno, uspaničilo i pobeglo odatle, ne rekavši nikome šta se desilo.

VIDEO-SNIMCI

SNIMCI sa video-nadzora sa bazena se nalaze u sudskim spisima, i na njima se, kako saznajemo, vidi da je desetogodišerg B. P. u vodu gurnuo dečak koji je bio sa njim. U dosadašnjem predistražnom postupku je utvrđeno da je bazen bio propisno zaključan i da se oko njega nalazi ograda viša od dva metra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)