SUD VAGA PREDLOG: Predat zahtev tužilaštvu za produženje pritvora Darku Elezu

V.M.

30. 03. 2021. u 22:31

TUŽILAC iz Posebnog odseka za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, uputio je Sudu BiH, predlog za produženje pritvora za osumnjičenog Elez Darka, za još dva meseca, otkriva za “Novosti” mr Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH,.

СУД ВАГА ПРЕДЛОГ: Предат захтев тужилаштву за продужење притвора Дарку Елезу

Foto: Tužilaštvo BiH

Elezu je pritvor određen 05. marta, “zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i činiti uticaj na svedoke i saučesnike, kao i da bi boravkom na slobodi mogao da počini novo krivično delo ili završi započeto”. Pritvor mu je odredio sudija za predhodni postupak, na zahtev Tužilaštva BiH, posle izručenja BiH iz Srbije, gde je bio u esktradicionom pritvoru.

- Produženje pritvora zatraženo je radi neometanog nastavka istrage u ovom predmetu, koju Tužilaštvo BiH vodi zajedno sa MUP RS, Državnom agencijom za istrage i zaštitu-SIPA, Agencijom za forenzička ispitivanja i veštačenja, kao i drugim policijskim i bezbednosnim agencijama u Bosni i Hercegovini i regionu, u okviru predmeta Belivuk, “Kavački klan”.kažu u Tužilaštvu BiH.

Tužilaštvo BiH i partnerske policijske i bezbednosne agencije, nakon izručenja osumnjičenog Bosni i Hercegovini, preduzele su niz istražnih aktivnosti, koje se odnose na o Eleza i veći broj sa njim povezanih osoba, pa, je, uz predlog pritvora dostavljena, dodatna dokumentacija, uključujući i izjave većeg broja svedoka.

- Nadalje, produženje pritvora zatraženo je i zbog saznanja o pretnjama i zastrašivanjima svedoka u predmetu -ističu u Tužilaštvu BiH.Tužiteljstvo BiH vodi istragu koja se odnosi na osumnjičenog Elez Darka i više drugih osoba, osumnjičenih za krivična dela -organizovani kriminal iz u vezi sa teškim ubistvom , dogovorom za činjene krivično dela , iznude I ugrožavanja bezbednosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)