SASTANAK POLJOPRIVREDNIKA SA MINISTARKOM TANASKOVIĆ: Ratari traže kredite

G. V.

11. 02. 2024. u 14:13

PREDSTAVNICI deset udruženja poljoprivrednih proizvođača sastaće se danas u Vladi Srbije sa resornom ministarkom Jelenom Tanasković. Oni će razmotriti zahteve koje su ranije uputili i razgovaraće o potencijalnim rešenjima aktuelnih problema sa kojima se susreću uoči prolećne, aprilske setve.

САСТАНАК ПОЉОПРИВРЕДНИКА СА МИНИСТАРКОМ ТАНАСКОВИЋ: Ратари траже кредите

Foto Tanjug

Predložene teme sastanka su dugovanja poljoprivrednika prema Fondu za penziono i invalidsko osiguranje. Predstavnici traže da se definiše na koji način će biti regulisano najavljeno otpisivanje dela kamate na postojeće dugove, kao i reprogram.Takođe, zahtevaju i poljoprivredne kredite sa jedan odsto efektivne kamate, što je, kako su ranije rekli, dogovoreno na sastanku sa premijerkom Anom Brnabić i ministarkom Tanasković koji je održan u Kisaču.

Jedna od najvažnijih tema u sektoru je i pojašnjenje postupanja resornog ministarstva u slučajevima neslaganja podataka o registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima (RPG) u eAgraru sa aktuelnim stanjem na terenu, zbog čega RPG ulaze u pasivne statuse. Ratari traže da se uvede pismeno upozorenje i rok od 30 dana da vlasnik RPG ispravi greške navedene u tom upozorenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave