POMOĆ GRAĐANIMA: U Austriji od danas jeftinija struja, evo kako će biti formirane nove cene

Tanjug

01. 12. 2022. u 09:46

U AUSTRIJI su danas stupile na snagu subvencionisane cene električne energije, koje je usvojila vlada sa ciljem da rastereti građane, pa će tako sva domaćinstva sada plaćati 10 centi kilovatsat za potrošnju do 2.900 kilovatsati.

ПОМОЋ ГРАЂАНИМА: У Аустрији од данас јефтинија струја, ево како ће бити формиране нове цене

D.N.

Naime, vlada je odredila da je prosečna potrošnja domaćinstva u Austriji 2.900 kilovatsati i za tu količinu energije primenjuje se cena koja je subvencionisana, dok sve što pređe tu količinu biće naplaćivano po trenutnoj tržišnoj ceni.

Svim domaćinstvima, bez podnošenja bilo kakvih zahteva, biće naplaćivana struja po toj ceni.

Država će subvencionisati do 30 centi po kilovat satu, kako bi građani mogli dobiti cenu od maksimalno 10 centi, pošto su svi operateri u proteklom periodu podigli cene.

Sa druge strane, vlada nije predvidela slične mere kada je u pitanju cena gasa, a jedna četvrtina Austrijanaca se greje upravo na taj energent.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura