AUSTRIJANCI STRAHUJU OD "BLEKAUTA": Više od polovine građana ne bi pomoglo komšijama

Novosti onlajn

25. 11. 2022. u 10:38

AUSTRIJANCI strahuju od „blekauta“, koji smatraju gotovo izvesnim u narednih 12 meseci, pokazuje istraživanje javnog mnjenja instituta „Ipsos“.

АУСТРИЈАНЦИ СТРАХУЈУ ОД БЛЕКАУТА: Више од половине грађана не би помогло комшијама

Foto: Piksabej

Jedna četvrtina građana očekuje da će se „blekaut“, to jest duži širi prekid snabdevanja strujom, dogoditi još ove godine.

Tako 35 odsto građana očekuje da će u narednih 12 meseci to uslediti, a 49 odsto smatra izvesnim da će se dogoditi u naredne tri godine. Veliki strah od „blekauta“ ima 30 odsto Austrijanaca. Takođe 63 odsto Austrijanaca smatra realnim scenario „blekauta“.

Isto tako, 54 odsto je navelo da su već preduzeli mere predostrožnosti u svojim domaćinstvima. Međutim, ni polovina građana ne bi, u slučaju „blekauta“, bilo spremno da pomogne komšijama.

Takođe, 68 odsto kaže da u vezi sa opasnosti od „blekauta“ postoji mnogo lažnih vesti.

Inače, 24 odsto Austrijanaca očekuje rast kriminala usled „blekauta“, 18 odsto strahuje od prestanka grejanja, 13 odsto strepi od nestašice namirnica, i 12 odsto je zabrinuto da će biti prekinute sve mogućnosti komunikacije.
(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SRBIJU INTERESUJE SAMO KADA ĆE MIR Vučić: Nekada je ta reč bila najpopularnija u svetu, a sada niko ne sme da je izgovori