AUSTRIJANCI STRAHUJU OD "BLEKAUTA": Više od polovine građana ne bi pomoglo komšijama

Novosti onlajn

25. 11. 2022. u 10:38

AUSTRIJANCI strahuju od „blekauta“, koji smatraju gotovo izvesnim u narednih 12 meseci, pokazuje istraživanje javnog mnjenja instituta „Ipsos“.

АУСТРИЈАНЦИ СТРАХУЈУ ОД БЛЕКАУТА: Више од половине грађана не би помогло комшијама

Foto: Piksabej

Jedna četvrtina građana očekuje da će se „blekaut“, to jest duži širi prekid snabdevanja strujom, dogoditi još ove godine.

Tako 35 odsto građana očekuje da će u narednih 12 meseci to uslediti, a 49 odsto smatra izvesnim da će se dogoditi u naredne tri godine. Veliki strah od „blekauta“ ima 30 odsto Austrijanaca. Takođe 63 odsto Austrijanaca smatra realnim scenario „blekauta“.

Isto tako, 54 odsto je navelo da su već preduzeli mere predostrožnosti u svojim domaćinstvima. Međutim, ni polovina građana ne bi, u slučaju „blekauta“, bilo spremno da pomogne komšijama.

Takođe, 68 odsto kaže da u vezi sa opasnosti od „blekauta“ postoji mnogo lažnih vesti.

Inače, 24 odsto Austrijanaca očekuje rast kriminala usled „blekauta“, 18 odsto strahuje od prestanka grejanja, 13 odsto strepi od nestašice namirnica, i 12 odsto je zabrinuto da će biti prekinute sve mogućnosti komunikacije.
(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TO JE ZA NAŠE FINANSIJE NAJZNAČAJNIJA BORBA Mali: Optimista sam nakon sastanka sa “S&P”, očekujemo investicioni rejting (FOTO)