NEĆEMO SLAVITI NOVU GODINU? Tiodorović otkrio kada će biti pik trećeg talasa, moramo dobro da se pripremimo

Novosti online

21. 10. 2020. u 10:13

EPIDEMIOLOG i član Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19, dr Branislav Tiodorović, pik epidemije korona virusa očekuje u novembru i decembru.

НЕЋЕМО СЛАВИТИ НОВУ ГОДИНУ? Тиодоровић открио када ће бити пик трећег таласа, морамо добро да се припремимо

Foto: Tanjug

Kako kaže, "svi moramo dobro da se pripremimo za ono što nas očekuje krajem godine".

- U Evropi epidemija bukti, imamo epidemiju koja je ponovo u talasu. Da li je to treći talas ili drugi talas nije bitno. Ovo je još uvek daleko od pika, pik će verovatno biti u novembru ili decembru - kazao je Tiodorović.

Kaže i da nijedna država nije pusto ostrvo, i da smo posebno u regionu, svi povezani i oslonjeni jedni na druge.

- Ovo je jedna teška situacija, koja suviše drugo traje. Ovaj deo Evrope je ušao u osmi mesec epidemije, što je izazvalo i ozbiljan premor zdravstvenog sistema, koji se nalaze na ivici izdrživosti - naveo je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, "praktično iste mere sprovode se u Evropi i mnoge države uvode i nošenje maske na otvorenom". U Srbiji je trenutno na snazi preporuka nošenja maske na otvorenom.

- Dok god ne dođe vakcina, dok ne budemo sigurni da će ta vakcina biti uspešna, mi nemamo veliki izbor. Još uvek lek koji će da zaustavi koronu nije na vidiku - poručio je Tiodorović.

Dakle, kako stvari sada stoje, ako se obistine prognoze o piku tpokom novembra i decembra, teško je verovati da ćemo u Srbiji imati organizovanog dočeka Nove godine na gradskim trgovima.

Podsetimo, prva je doček Nove godine otkazala Budva u kojoj su tradicionalno nastupale najveće zvezde sa prostora cele eks Jugoslavije

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!