KRIZNI ŠTAB ODLUČIO: Evo koje sve mere popuštaju i šta će biti sa karantinom i školom za one koji se vraćaju iz inostranstva

Novosti online

28. 08. 2020. u 11:20

KRIZNI štab za borbu protiv korona virusa doneo je odluku da neće biti uveden karantin niti obavezan negativan PCR test za naše državljane koji se vraćaju sa odmora iz Hrvatske i Crne Gore, ali je usvojio preporuku da đaci od povratka iz inostranstva u Srbiju 10 dana pohađaju nastavu onlajn.

КРИЗНИ ШТАБ ОДЛУЧИО: Ево које све мере попуштају и шта ће бити са карантином и школом за оне који се враћају из иностранства

Foto: Tanjug

Dakle, deo koji se tiče dece koja se vraćaju iz inostranstva je na nivou preporuke, a ne obaveze.

To praktično znači da roditelji treba da budu odgovorni, i da inača mere temperaturu deci i ne šalju ih u školu ako imaju povišenu temperaturu ili bilo koji od simptoma bolesti.

Produžava se rad trgovinskih objekata do 23 časa, a ugostiteljskih objekata koji imaju bašte do 01, takođe je današnja odluka Kriznog štaba.

Među novim usvojenim merama je i da se okupljanja sa dosadašnjih 10 osoba na otvorenom i u zatvorenom prostoru povećaju na 30.

I ova mera stupa na snagu danas.


Krizni štab je u julu odlučio da se zabrani organizovanje javnih okupljanja u Beogradu sa više od 10 ljudi, kako na otvorenom, tako i u zatvorenom prostoru.

Bolnice u Srbiji se polako vraćaju normalnom režimu rada, a pojedine će i nadalje ostati za kovid pacijente.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju