LEPA VEST SA KOSOVA I METOHIJE: Škole u srpskim sredinama upisuje sve više mališana

Novosti online

26. 06. 2023. u 19:09

U SRPSKIM sredinama na Kosovu u narednoj školskoj godini biće upisano više prvaka u odnosu na broj učenika koji su ove godine završili osmogodišnje obrazovanje, potvrdio je načelnik Školske uprave za Kosovo i Metohiju Ivan Zaporožac.

ЛЕПА ВЕСТ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Школе у српским срединама уписује све више малишана

Foto: GU Banjaluka

Kako je rekao Zaporožac, ono što je najbitnije jeste da će sve škole na KiM i naredne godine raditi nesmanjenim kapacitetom.

- Jako je bitno da se ni jedna škola na prostoru Kosova i Metohije ne gasi i apsolutno imamo dovoljno dece da bi nastavili u kontinuitetu rad bez ukidanja bilo kog odeljenja, a i škole - objasnio je Zaporožac.

Kako kaže, ove godine na Kosovu i Metohiji je 1.536 osmaka završilo svoje osmogodišnje školovanje, a u novu školsku godinu biće upisano oko 1.700 prvaka.

- Ono sa čim možemo da se pohvalimo je to da je u Kosovskoj Mitrovici prošle godine upisano 149 prvaka dok će ove godine biti upisano 200 prvaka - rekao je Zaporožac.

Osvrnuo se na pisanja medija na albanskom jeziku da će se neke od škola zatvoriti i naveo da se najverovatnije radi o školama koje pohađaju deca na albanskom jeziku.

(Kosovo Online)

BONUS VIDEO: OSLIKAVANjE HRAMA U TRSTENIKU - Pogledajte kako izgledaju prvih 1.000 kvadrata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić