SARADNJA VOJSKI SRBIJE I KINE: Delegacija Univerziteta nacionalne odbrane NR Kine posetila Univerzitet odbrane (FOTO)

Tanjug

07. 06. 2023. u 00:31

DELEGACIJA Univerziteta nacionalne odbrane Narodnooslobodilačke armije Kine koja boravi u višednevnoj poseti Univerzitetu odbrane u Beogradu posetila je u utorak Generalštab Vojske Srbije.

САРАДЊА ВОЈСКИ СРБИЈЕ И КИНЕ: Делегација Универзитета националне одбране НР Кине посетила Универзитет одбране (ФОТО)

Foto Tanjug/Vojska Srbije

Kineskoj delegaciji, u čijem sastavu su rukovodeći oficiri Univerziteta i polaznici Kursa strategijskog komandovanja koji se na ovom obliku usavršavanja pripremaju za najviše dužnosti u sistemu odbrane Narodne Republike Kine, tokom posete su predstavljeni organizacija, misije, zadaci i deo sposobnosti Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Delegaciju Univerziteta nacionalne odbrane, koju je predvodio zamenik komesara te visokoškolske institucije general-major He Singbo, i najviše pozicionirane polaznike usavršavanja primio je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

On je gostima poželeo dobrodošlicu i ugodan boravak u Republici Srbiji, izražavajući uverenje da će ova poseta doprineti daljem razvoju bilateralne saradnje u oblasti odbrane, a time i ukupnih odnosa naših zemalja, koji su zasnovani na uzajamnom poštovanju i razumevanju i tradicionalnom prijateljstvu.

U nastavku posete Vojsci Srbije, delegacija Univerziteta nacionalne odbrane bila je u prilici da obiđe divizion 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva naoružan raketnim sistemom FK-3, ističe se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri