"POČINIOCI MORAJU DA ODGOVARAJU": Zijade osudila napad na crkvu u Prizrenu

Tanjug

19. 04. 2023. u 14:28

SPECIJALNA predstavnica generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i šefica Misije UN na KiM (UNMIK) Karolina Zijade osudila je danas pokušaj paljenja pravoslavne Crkve Svetog Pantelejmona u Prizrenu i poručila da počinioci moraju da odgovaraju.

ПОЧИНИОЦИ МОРАЈУ ДА ОДГОВАРАЈУ: Зијаде осудила напад на цркву у Призрену

Foto: Printskrin/ Kosovo Police

- Napadi na verske i kulturne objekte podrivaju međuetničke i međureligijske odnose. Počinioci moraju da odgovaraju i sloboda veroispovesti mora da bude zaštićena - poručila je Zijade, a preneo UNMIK na Tviteru.

Na Crkvu Svetog Pantelejmona u Prizrenu u noći između 17. i 18. aprila bačena je eksplozivna naprava.

Kosovska policija saopštila je da je izbio požar u blizini vrata crkve, koji je ugašen.

Kancelarija Vlade Srbije za KiM upozorila je da pokušaj paljenja crkve jasno ukazuje da bi albanski ekstremisti mogli ponovo da ruše i pale spomenike srpske kulturne baštine na KiM i proteraju preostali srpski živalj sa ovih prostora.

Crkva Svetog Pantelejmona iz 14. veka bila je zapaljena tokom pogroma nad Srbima u martu 2004. godine, a potom je obnovljena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!