TUŽILAŠTVO DA ISPITA FADILU MUJIĆ ZBOG ZLOČINA U KRAVICI: “Majka Srebrenice” opravdava zločin iz 1993. i žali što i sama nije učestvovala

Novosti online

01. 02. 2022. u 19:37

PREDSEDNIK Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta poziva Tužilaštvo za ratne zločine Srbije da ispita Fadilu Mujić iz Udruženja „Majke Srebrenice“ u vezi monstruoznih zločina počinjenih nad Srbima u selu Kravica 7. januara 1993. godine.

ТУЖИЛАШТВО ДА ИСПИТА ФАДИЛУ МУЈИЋ ЗБОГ ЗЛОЧИНА У КРАВИЦИ: “Мајка Сребренице” оправдава злочин из 1993. и жали што и сама није учествовала

Naser Orić sa svojom vojskom u pohodu na srpska sela

Mujićeva je dala intervju MTV Igman u kome potvrđuje da su muslimanske snage na čelu sa Naserom Orićem planirale napad na srpsko selo Kravica, kao da je veliki broj žena iz Srebrenice, uključujući i nju samu, učestvovao u tom masakru i pljački. U ovom javnom svedočenju jasno se vidi da se radilo o dobro smišljenom planu čiji je cilj bio ubijanje i etničko čišćenje Srba i uništavanje svega što je srpsko u Kravici.

Linta navodi da navedeni intervju predstavlja duboku uvredu za žrtve, njihove porodice i preživele jer Fadila Mujić govori da je i ona želela da učestvuje u napadu i opravdava ubistva Srba činjenicom da su tražili hranu. Na Božić 1993. godine svirepo je ubijeno 49 Srba, a najstarija žrtva je imala 90 godina. Selo je sistematski opljačkano i zapaljeno je blizu 700 srpskih kuća, oko 2.000 pomoćnih i 30-tak društvenih objekata. Više od 1.000 stanovnika ostalo je bez kuća u jednom danu i kroz sneg se probilo prema Drini izbegavši sigurnu smrt.

Arhiva

Linta ističe da još uvek ne postoji nijedna sudska presuda pred Sudom BiH za počinjena svirepa ubistva Srba u Kravici i više od sto srpskih sela i zaseoka na području srednjeg Podrinja. Takođe, ne postoji ni presuda za brutalno mučenje i ubistva zarobljenih srpskih vojnika i civila u srebreničkim logorima. Tužilaštvo BiH i pored brojne materijalne dokumentacije, nije dosad podiglo optužnicu za masovne zločine nad Srbima u Kravici i srednjem Podrinju. Glavni cilj Tužilaštva i Suda BiH jeste da, pristrasnim i neprofesionalnim pristupom, opravdaju bezočnu laž da su Srbi agresori i zločinci a Muslimani oslobodioci i žrtve. Zbog toga Tužilaštvo za ratne zločine Srbije ima zakonsku i civilizacijsku obavezu da pokrene istrage i podigne optužnice za zločine nad Srbima u Kravici i na mnogim drugim mestima u BiH i Hrvatskoj.

(ssr.org.rs)

BONUS VIDEO: Goreće nebo i zemlja - Ovoga treba da se plaše neprijatelji Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)