BRANA MANIPULACIJAMA ŽRTVAMA: Zašto je značajno da se stradali Srbi iz BiH popišu imenom i prezimenom

Srđan MIŠLjENOVIĆ

05. 01. 2022. u 09:53

U Sarajevu su pojačali propagandu, skoro pa identičnu onoj ratnoj - da bošnjački narod i njegovu žrtvu niko ne vidi

БРАНА МАНИПУЛАЦИЈАМА ЖРТВАМА: Зашто је значајно да се страдали Срби из БиХ попишу именом и презименом

Novosti

REPUBLIKA Srpska će objaviti imena prezimena i okolnosti stradanja svih srpskih žrtava iz proteklog rata u Bosni i Hercegovini, u sklopu projekta Atlas zločina nad Srbima u BiH. Priprema Atlasa je u završnoj fazi i deo će biti i spisak svih stradalih Srba, njih 35.000.

Atlas dolazi kao odgovor institucija RS na konstantan pritisak bošnjačke politike iz Sarajeva i težnje da se i dalje veštački održava slika o ratu u BiH. Sarajevo od početka građanskog rata svetu plasira sliku da su jedino Bošnjaci žrtve, a Srbi su agresori i zločinci.

Bošnjačka politika vešto manipuliše žrtvama, služeći se genetički urođenom amnezijom kad treba izgovoriti i da su Srbi stradali u BiH, i to od ruke Bošnjaka. Kad su u Sarajevu shvatili da Srpska i srpski rod nikada neće prihvatiti beleg "genocidaši", i da je odbijen i Inckov zakon o genocidu, pojačali su propagandu. Skoro pa identičnu onoj ratnoj - da bošnjački narod i njegovu žrtvu niko ne vidi.

Srbi, koliko-toliko poučeni ratnim iskustvom, kada se više vodilo računa o opstanku na vekovnim prostorima u BiH, a ne o slici rata koja ide u svet, sada su brže reagovali i plasiranjem Atlasa pokazuju svetu stradanje srpskog naroda.

Iako je izrada Atlasa odličan projekat, srpski narod, nažalost, već decenijama ima ozbiljan problem kada treba pred svetom reći koliku je žrtvu podneo u raznim ratovima. A stradao je boreći se protiv najvećih zala tih vremena. Logor Jasenovac, Donja Gradina, Sajmište, albanska golgota to dokazuju.

U poslednjem ratu devedesetih četvrt miliona Srba je proterano iz Hrvatske, 35.000 naših sunarodnika ubijeno u BiH, stradali smo i tokom NATO bombardovanja... O tom stradanju mora da se priča, a žrtve da se popišu imenom i prezimenom. To je najmanje što zaslužuju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

Podzemlje