NEDELJKO TODOROVIĆ OTKRIVA KAD STAJE OVA KIŠA: Pred nama je i miholjsko leto, a evo kad stiže i koliko će trajati

Novosti online

28. 09. 2021. u 09:54

METEOROLOG Nedeljko Todorović objasnio je da je današnje zahlađenje očekivano za ovo doba godine.

НЕДЕЉКО ТОДОРОВИЋ ОТКРИВА КАД СТАЈЕ ОВА КИША: Пред нама је и михољско лето, а ево кад стиже и колико ће трајати

Foto: Printscreen/Pink

- Miholjsko leto je stabilan period u drugoj polovini oktobra, ali ponekad i početkom novembra. Oblaci i kiša koji su stigli danas trajaće do petka, a prvih 5-6 dana oktobra se očekuje tipično miholjsko leto i porast temperature. Jedino bi u košavskom području moglo biti vetra, u južnom Banatu. Očekuje se oko 25 stepeni - kaže Todorović za TV Prva.

Najavljuje da bi novo zahlađenje trebalo da stigne oko 8. oktobra, jedna oblačna varijanta, ali ništa zabrinjavajuće. Sušan period će se nastaviti i u oktobru, a prvi mrazevi se očekuju sredinom narednog meseca.

- Posle 10. oktobra mala je verovatnoća da temperatura prelazi 20 stepeni, maksimalne vrednosti bi trebalo da budu između 15 i 20 stepeni. U novembru bi moglo biti više padavina i pad temperature, a ukoliko ne bi bilo kišovito onda se očekuje češća pojava magle - kaže Todorović i kao treću varijantu navodi košavu.

Kada je reč o UV zračenju, meteorolog kaže da je ove godine bilo slabo i da je to ritam prirode.

- Postoji minimum i maksimum aktivnosti, a u minimumu je zračenje veoma slabo. Poznato je da vrši dezinfekciju atmosfere, prirode - kaže Todorović.

Inače, u Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno i svežije vreme, mestimično s kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Duvaće slab i umeren vetar, koji će uveče i u toku noći postati jači u košavskom području. Najniža temperatura biće od 12 do 17 stepeni, najviša od 19 do 24.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PULS KARDIOLOŠKI CENTAR OD SADA I NA DEDINJU: Na novoj lokaciji brinemo o vašem srcu, ali i o zdravlju cele porodice