PUTOVANjE NA BATERIJE ZA 12 EVRA: Nemac Mihael Bader uspešno završio svoju misiju od Hamburga do Bara

B. Dabić

utorak, 15. 09. 2020. u 13:42

ПУТОВАЊЕ НА БАТЕРИЈЕ ЗА 12 ЕВРА: Немац Михаел Бадер успешно завршио своју мисију од Хамбурга до Бара

Foto: B. Dabić

NEMAC Mihael Bader, koji nekoliko godina živi u barskom naselju Utjeha, električnim automobilom prešao je 2.100 kilometara i doputovao iz Hamburga u Bar.

Za utrošenu električnu energiju na ovom putovanju Bader je platio 12 evra.

Putovanje je trajalo 72 sata sa pauzama za spavanje, odmor i obroke. Bader je imao 12 pauza za punjenje vozila električnom energijom i u tim gradovima na inovativan način je reklamirao turističku ponudu Crne Gore, prevashodno Bara. Za ovo putovanje on je imao podršku Turističke organizacije Bar.

Na svakoj stanici on je preko društvenih mreža, jutjub-kanala, izveštavao o svom nesvakidašnjem putovanju. Svi koji su na svom profilu postavili fotografije ovog atraktivnog putovanja učestvuju u nagradnoj igri, a nagradu dodeljuje TO Bar - letovanje na Barskoj rivijeri.

Bader se inače bavi turizmom. Nekoliko godina na originalan način promoviše Crnu Goru, potencijale i lepote najmanje balkanske države. U novi marketinški poduhvat kroz simpatičnu i orginalnu avanturu Bader je iz Hamburga krenuo u utorak u 13 sati, a u Bar, u naselje Utjeha stigao u petak veče oko 19 časova.

- Putovanje je prošlo bolje nego što sam planirao - kazao je Bader za "Novosti" dodajući da je za volanom bio oko 44 sata. - Uvek razmišljam kako možemo biti još bolji, prevashodno kad je u pitanju "zeleni turizam". Posebno u vreme virusa korona Crna Gora ima uslova da bude "zelena turistička destinacija".

MOGUĆE I POVOLjNO

BADER objašnjava da je želeo da pokaže da je moguće preći ovako dug put od Nemačke do Crne Gore vozilom na električni pogon, a osim što ne zagađuje i jeftinije je. Namerno je izabrao Hamburg, jer se nalazi na severu Nemačke i udaljen je 2.100 kilometara. On ističe da se u njegovom zavičaju sve više koriste električni automobili, kao i da su u Nemačkoj i u Hrvatskoj punjenja besplatna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Dane

15.09.2020. 13:59

Nije tacno da su punjenja u Nemackoj generalno besplatna. postoje besplatni punjaci ispred pojedinih supermarketa, ali generalno se punjenje placa. Na jugu Nemacke je skuplje puniti auto nego na severu.