ZA 31 BIZNISMENA OD BARA 150.000€: Bespovratna sredstva preduzetnicima sa kvalitetnim poslovnim idejama

B. DABIĆ

01. 09. 2020. u 14:00

PODRŠKA preduzetnicima sa kvalitetnim biznis-idejama kroz bespovratna sredstva od 150.000 evra iz opštinskog budžeta definisana je potpisivanjem ugovora između predsednika Opštine Bar i 31 preduzetnika.

ЗА 31 БИЗНИСМЕНА ОД БАРА 150.000€: Бесповратна средства предузетницима са квалитетним пословним идејама

Novosti

Shodno realizaciji njihovih biznis-planova, u Baru će biti otvoreno 40 novih radnih mesta.

- Program podsticaja razvoja preduzetništva drugu godinu uzastopno realizujemo. Cilj je kreiranje novih radnih mesta - kazao je Raičević.

Bespovratna sredstva dobili su preduzetnici koji su konkurisali po javnom pozivu za učešće u Programu podsticaja razvoja preduzetništva za 2020. godinu. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po biznis-programu je 5.000 evra

Iako je budžetom predviđeno 150.000 evra po prvom konkursu, nisu sva sredstva podeljena, tako da zainteresovani i kreativni preduzetnici sa kvalitetnom biznis-idejom mogu konkurisati na drugi javni poziv u 2020.

- Biznis-planovi podržani su u iznosu od 126.500 evra i odnose se na oblast proizvodnje, inovativnosti u digitalnoj štampi i dizajnu, turističkim uslugama u ruralnim područjima, oblasti ugostiteljstva, psihologije i zanatstva. Deset ideja odnosi se na startap biznise - kazao je Raičević.

Zajednički stav svih preduzetnika je da podrška Opštine, u vidu bespovratnih sredstava, u ovim kriznim vremenima predstavlja izuzetno značajan i snažan podsticaj za unapređenje postojećih i pokretanje novih biznisa.

Podsetimo, iz opštinskog budžeta podržano je žensko preduzetništvo sa ukupno 35.000 evra. Početkom avgusta bepovratna sredstva dobilo je devet preduzetnica, za koje je opredeljeno 26.000 evra, i takođe, do kraja godine biće raspisan konkurs za raspodelu preostalih sredstava.

 
BESPLATNE KNjIGOVODSTVENE USLUGE

AGENCIJA za računovodstvo i finansijski konsalting RACC d.o.o. ponudila je preduzetnicima-početnicima u biznisu, koji su podržani od strane lokalne uprave, besplatne knjigovodstvene usluge na period od devet meseci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)