25 MILIONA: Za modernizaciju TE Pljevlja

M. D.

17. 07. 2023. u 07:00

ELEKTROPRIVREDA Crne Gore je raspisala javni poziv za modernizaciju parnog turbopostrojenja u Termoelektrani „Pljevlja“. Vrednost nabavke iznosi 25 miliona evra bez uračnuatog PDV-a.

25 МИЛИОНА: За модернизацију ТЕ Пљевља

Foto: M.Drobnjak

Rok izvršenja ugovora je 24 meseca od dana potpisivanja Ugovora do završetka montažnih radova i spremnosti za puštanje u rad, pri čemu oprema i materijal u TE Pljevlja moraju biti isporučeni 20 meseci od dana potpisivanja Ugovora.

Isporučilac je zadužen za projektovanje, izradu, isporuku, demontažu, montažu, puštanje u rad, poštujući pri tome najbolju inženjersku praksu. Garantni period za sve izvedene radove, usluge i isporučenu opremu iznosi 24 meseca i počinje da traje posle uspešno sprovedenog probnog rada u trajanju od dva meseca, navodi se u tehničkoj dokumentaciji. Predmet javne nabavke su nove turbine visokog pritiska (TVP) i turbina srednjeg pritiska (TSP) za TE Pljevlja.

TE Pljevlja je u funkciji od 1982. godine, a kao gorivo koristi lignit. Blok je prvobitno imao nominalnu snagu od 210 megavata (MW). Tokom remonta 2009. godine zamenjeni su regulacioni stupanj i turbina niskog pritiska kako bi se omogućio veći protok sveže pare, povećala snaga na 225 MW i poboljšao stepen korisnosti turbopostrojenja. Proizvođač turbine je kompanija LMZ, Rusija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)