PLATA 30 ODSTO VEĆA NEGO LANE: Vlada zadovoljna efektima projekta "Evropa sad"

Z. Z.

02. 04. 2022. u 06:34

PROSEČNA februarska zarada iznosi 706 evra. U oktobru prošle godine bila je 534 evra, što znači da je porasla više od 30 procenata.

ПЛАТА 30 ОДСТО ВЕЋА НЕГО ЛАНЕ: Влада задовољна ефектима пројекта Европа сад

Nebojša Medojević, Foto DF

Prema najavama iz Vlade, prosečna zarada do kraja ove godine trebalo je da bude 700 evra.

Međutim, već za prva dva meseca ona je šest evra viša. To je rezultat primene Programa "Evropa sad". Iako je bilo mnogo kritika, ovaj projekat je podigao životni standard građana, ocenjeno je iz izvršne vlasti.

Iz Uprave za statistiku je saopšteno da je prosečna zarada u februaru u odnosu na januar porasla 2,9 odsto.

Odnedavno iz Pokreta za promene tvrde da zaradu, pre svega minimalnu, za januar nije primilo 50.000 zaposlenih u privatnom sektoru. I dalje lider te partije Nebojša Medojević (na slici) ocenjuje da je to "pogubni" program ministra finansija, koji će, kako kaže, uz zaduživanje Crnu Goru odvesti u dužničko ropstvo.

- Ovo vam je isti scenario kao kod Grčke, koja je zbog uvećanja zarada zapala u istorijsku finansijsku krizu. Da je održivo ovo što radi Milojko Spajić, sve države u svetu uradile bi isto. Mi danas imamo na snazi finansijski haos - ponovio je više puta lider Pokreta za promene.

Poslodavci tvrde da je "Evropa sad" program koji je doneo brojne olakšice za privredu.

Između ostalog, smanjena su opterećenja na zarade, pa većina poslodavaca, kažu u Uniji poslodavaca, isplaćuje zarade po novom modelu obračuna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna