"ABAZOVIĆ OD ŠIBICARA I BITANGE DO MANDATARA" Bečić - "Onaj ko se usudi da zakaže sednicu snosio bi krivičnu odgovornost"

Novosti onlajn

04. 03. 2022. u 13:18

ZA DPS je Dritan Abazović prešao put od šibicara i bitange do mandatara, poručio je lider Demokrata Aleksa Bečić.

АБАЗОВИЋ ОД ШИБИЦАРА И БИТАНГЕ ДО МАНДАТАРА Бечић - Онај ко се усуди да закаже седницу сносио би кривичну одговорност

M.Drobnjak

- Ovde se radi o klasičnom gaženju člana 2 ustava Crne Gore. Niko nije doneo spisak od 42 glasa za novu vladu. Ako pođete od onoga što je bio ishod konsultacija niko nije došao sa potpisom 41 poslanika. Setite se kako je Krivokapić dobio mandat, skupljeni su poptisi poslanika, pa je onda on dobio mesto mandatara. Sada nemate ispunjen niti jedan od uslova koje smo imali u septembru 2020 - ocenio je on na pres konferenciji.

Prema njegovim rečima ovde nemamo dogovor većine.

- Deblokada i reforme izbornog zakonodavstva nisu u okviru vlade, nego u okviru parlamenta. Danas prodaju maglu da bi se prikrila izdaja izborne volje građana - dodao je on.

Poručio je da je Strahinja Bulajić jedina osoba koja može sazvati sednicu parlamenta, sve ostalo je kršenje ustava i zakona.

- Onaj ko se usudi da zakaže sednicu imao bi krivičnu odgovornost - rekao je on.

Pozvao je da se zemlja ne uvodi u dodatnu nestabilnost i pravnu anarhiju, te istakao da su ovo vrlo opasne stvari.

- Jučerašnji dan je potvrdio ono na što smo mi upozoravali mesecima. Vidite i sada da onaj memorandum nije bio čaj od nane i vodič ka pomirenju, nego ulazak u saradnju sa DPS-om. Mi želimo da ovo razrešimo na izborima. Ajmo onda na izbore - poručio je on.

Pozvao je građane na masovne i mirne proteste, jer se, kako dodaje, moraju da se dostojanstveno odupru.

(Borba.me)

BONUS VIDEO:

MOLI SE BOGU I DRŽI SE RUSIJE: U Podgorici skup podrške bratskom narodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)