DAN OPŠTINE PLJEVLJA: Golubović - Stabilne finasije daju mogućnost da krenemo u rešavanje strateških problema

M. D.

20. 11. 2021. u 22:30

PREDSEDNIK Opštine Pljevlja, Igor Golubović na svečanoj sednici lokalnog parlamenta, povodom 20. novembra, Dana opštine Pljevlja kazao je da finansijsko stanje u Opštini Pljevlja stabilno, a da je dug Opštine Pljevlja sveden sa 18 na 10 miliona evra.

ДАН ОПШТИНЕ ПЉЕВЉА: Голубовић - Стабилне финасије дају могућност да кренемо у решавање стратешких проблема

M.Drobnjak

Prema rečima Golubovića stabilne finasije daju mogućnost da se krene u rešavanje strateških problema.

-Završili smo radove na rekonstrukciji starog postrojenja za pripremu pitke vode Pliješ, otpočeli na Bogiševcu, dok su za investicije na izgradnji istih postrojenja izvesne donatorskim i državnim sredstvima na Pliješi i Breznici. Otpočeli smo rekonstrukciju dovodnog cevovoda Pliješ-Grad, a po prioritetima obnavljamo distributivnu vodovodnu mrežu ne manje od pet gradskih ulica. Intenzivirani su radovi na izgradnji gradskih kolektora, sekundarne kanalizacione - kazao je Golubović na svečanoj sednici povodom Dana Opštine, naglašavajući da se na obnavljanju gradske saobraćajne infrastrukture ulaže godišnje oko pola miliona evra.

Golubović je istakao da je jedan od prioriteta i ulaganje u razvoj sela u cilju obezbeđivanja kvalitetnijih uslova za rad i život poljoprivrednih proizvođača. On je naglasio da su pri kraju radovi na remedijaciji jalovišta nekadašnjeg Rudnika Šuplja stijena u Gradcu kod Pljevalja, vrednog više od osam miliona evra, dok je sanacija deponije pepela i šljake Maljevac, završena ove godine.

- Počeli su radovi na ekološkoj rekonstrukciji Termoelektrane Pljevlja, koji će njen rad učiniti u odnosu na našu sredinu maksimalno ekološki neutralnim. Raduje nas što će nakon tri decenije rada Termoelektrana biti toplotni izvor za grejanje Pljevalja. Elektroprivreda će izgraditi primarni vrelovod od TE do Milet bašte, za povezivanje na postojeću mrežu gradskog grejanja ne manju od 2,5 miliona evra - rekao je Golubović dodajući da zagađenje vazduha tokom zimskog perioda rešava se i sprovođenjem mera energetske efikasnosti.

Povodom Dana opštine Pljevlja položeni su venci na spomenik palim borcima na Stražici.

NAGRADE

Povodom Dana Opštine predsednik Opštine uručio je dve studentske nagrade za izuzetan uspeh tokom studiranja: Anastasiji Odović, i Jeleni Ćosović.

Posebno priznanje predsednika Opštine za humanist i plemenitost i društveno odgovoran rad dodeljeno je Amili Ćatović i Harisu Vreviću.

Predsednik Skupštine opštine Dragiša Sokić uručio je opštinsku nagradu 20. Novembar inženjerki pejzažne arhitekture Olgici Otašević i novinaru i književniku Miloradu Mišu Jokniću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna