AKO ZATREBA, KOVID-BOLNICA: U toku radovi na dijagnostičkom centru u Obrenovcu, vrednom 80 miliona

S. V.

27. 04. 2021. u 17:35

OBRENOVAČKI dijagnostički centar, čija je izgradnja u toku, omogućiće sugrađanima iz ove opštine da sve specijalističke preglede obavljaju u ovoj zdravstvenoj ustanovi, te zbog tog neće morati da putuju u Beograd kao dosad.

АКО ЗАТРЕБА, КОВИД-БОЛНИЦА: У току радови на дијагностичком центру у Обреновцу, вредном 80 милиона

Foto: GO Obrenovac

Investicija je vredna 80 miliona dinara, a novi objekat biće opremljen modernom medicinskom opremom, sa vozilima dostupnim građanima, te će uz kapacitete DZ Obrenovac biti velika podrška zdravstvu na teritoriji ove opštine.

Kako je najavljeno, ovo zdanje biće poliklinika, ali ako pandemija virusa korona potraje, novoizgrađeni objekat biće u funkciji kovid-bolnice, dok se epidemiološka situacija ne smiri.

- Zdravstvo je najvažnija oblast u Obrenovcu, te će ovaj objekat u narednim decenijama biti od velike važnosti za naše sugrađane - rekao je predsednik GO Obrenovac Miroslav Čučković, ne navodeći rok za završetak ovog objekta. - U dogovoru sa Ministarstvom zdravlja, definisali smo namenu ovog objekta da posle pandemije bude u službi svih pacijenata u Obrenovcu. Više od 10.000 pregleda tokom godine Obrenovčani obave u Beogradu. Jednom nedeljno, najverovatnije subotom, zdravstvene usluge u novom centru biće dostupne i građanima koji nemaju zdravstvenu knjižicu.

SVE PODREĐENO ZDRAVLjU

Kako je istakao Čučković, među građanima Srbije visoka je stopa obolevanja od različitih bolesti, te je prema njegovim rečima neophodno delovanje u smeru prevencije novih zdravstevnih tegoba.

- Svi važni objekti koji su izgrađeni i na čijoj se izgradnji radi, kao što su gradska železnica, te budući akva-park, tržni centar, "Cevka", postaju besmisleni ukoliko građani gube dobro zdravlje. Kovid-kriza je pokazala koliko je značajno da imamo ovakvu vrstu dijagnostičkog centra za građane Obrenovca.

Osim građevinskih radova na samom dijagnostičkom centru, radi se i na izgradnji neophodne okolne putne infrastrukture. Radnici nadležnog preduzeća rade između ulica Kralja Aleksanda Prvog i Braće Jugovića, kao i parking-prostor koji će biti u blizini autobuskog stajališta u Kralja Aleksandra Prvog.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)