OPŠTINA PLAĆA POPRAVKE: GO Savski venac raspisala konkurs za sufinansiranje radova u stambenim objektima

A. Vojinović

28. 02. 2021. u 07:52

ОПШТИНА ПЛАЋА ПОПРАВКЕ: ГО Савски венац расписала конкурс за суфинансирање радова у стамбеним објектима

Foto M. Anđela

MAJSTORI će i ove godine zasukati rukave i srediti dotrajale delove zgrada na Savskom vencu o trošku ove opštine. Centralna gradska opština raspisala je javni konkurs za bespovratno sufinansiranje uređenja fasada i zgrada na teritoriji ove lokalne samouprave i pozvala građane da se prijave i ovim putem srede sporne delove svojih višespratnica.

Moći će da se finansira maksimalno do 90 odsto radova u zavisnosti od procenjene vrednosti popravke.

- Iznos koji stambene zajednice dobiju od opštine nakon sprovedenog konkursa i objavljivanja konačne rang-liste mogu iskoristiti između ostalog i za krečenje ulaza i prilaznih hodnika, zamenu ulaznih vrata, poštanskih sandučića, dotrajalih svetlarnika, farbanje gelendera, vrata i starih svetlarnika - navode, za "Novosti", u Gradskoj opštini Savski venac.

Pravo da se prijave na javni konkurs imaju sve stambene zajednice sa teritorije Savskog venca koje imaju registrovanog upravnika. Stanari s druge strane neće moći sami da izaberu radnike koji će obavljati popravke na zgradama, nego će i ovaj deo posla biti u rukama opštine.

- Izvođače radova bira Gradska opština Savski venac u skladu sa Odlukom o bespovratnom sufinansiranju aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstva zgrade - kažu u ovoj opštini. - Nakon odabira projekta i zaključenja ugovora sa stambenom zajednicom, drugim pravnim ili fizičkim licem, u cilju njegove realizacije, sprovešće se postupak izbora izvođača radova i pružaoca usluga stručnog nadzora u skladu sa zakonom kojim se uređuju javne nabavke.

Zainteresovane stambene zajednice mogu podneti svoje zahteve najkasnije do 10. marta. A potrebnu dokumentaciju stanari mogu da preuzmu sa zvaničnog sajta GO Savski venac.

SREDILI SAMO 15 ZGRADA

PROŠLE godine putem ovog konkursa centralna prestonička opština je sredila samo 15 zgrada. - U prethodnom konkursu, shodno finansijskim sredstvima, obimu radova i kvadraturi urađeno je 15 zgrada. Nadamo se da ćemo ove godine shodno zahtevima stambenih zajednica, većini predviđenih radova i sredstava uraditi više - kažu u ovoj opštini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)