ZA SAVE MAŠKOVIĆA 180 DANA: Izabran izvođač za dve dve saobraćajnice vredne 437 miliona dinara

S. B. M.

22. 07. 2020. u 15:15

NA tender za izgradnju i proširenje Ulice Save Maškovića i Crnotravske, čime će biti rešen problem saobraćajnih gužvi sa kojima se svakodnevno susreću žitelji naselja Stepa Stepanović, pristigle su dve ponude.

ЗА САВЕ МАШКОВИЋА 180 ДАНА: Изабран извођач за две две саобраћајнице вредне 437 милиона динара

Foto VN

 Izabrana je povoljnija ponuda u iznosu od 437 miliona dinara, koju je dostavila grupa ponuđača predvođena preduzećem "RAS inženjering", otkriva zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, dok je druga bila za 50 miliona skuplja.

- Posle stručne ocene ponuda i donošenja odluke o izboru dobavljača biće zaključen ugovor za izgradnju ovih dveju saobraćajnica ukupne dužine oko kilometar. Obe će imati po dve saobraćajne trake u svakom smeru, obostrane trotoare i prateću infrastrukturu. Rok za izvođenje radova biće 180 dana od uvođenja u posao - objasnio je Vesić.

Rekonstrukcijom i proširenjem Crnotravske i Ulice Save Maškovića nastavlja se izgradnja u etapama unutrašnje obilaznice kroz Beograd.

- Ona će bulevarima sa četiri trake povezati Most na Adi i budući most na Adi Huji, čiju izgradnju počinjemo 2021. godine. Na ovoj obilaznici već radimo Bulevar patrijarha Pavla, koji ćemo u proleće 2022. godine povezati sa Mostom na Adi, a pre desetak dana krenuli smo sa prvom fazom rekonstrukcije Ulice Pere Velimirovića - objasnio je Vesić.

Podsećamo, u toku je tender za projektovanje ulice sa četiri trake u okviru saobraćajnice Borska - petlja "Lasta", koja je dugačka oko pet kilometara. Ona obuhvata potez od Borske ulice preko Save Maškovića, pored naselja Stepa Stepanović i Braće Jerković do auto-puta i petlje "Lasta".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri