MIRIJEVO DOBIJA NOVU ULICU: Vrednost radova 80 miliona dinara

S. V.

18. 07. 2020. u 06:45 >> 00:38

МИРИЈЕВО ДОБИЈА НОВУ УЛИЦУ: Вредност радова 80 милиона динара

Foto: gugl mape

DIREKCIJA za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je javnu nabavku za izvođenje radova na izgradnji saobraćajnica u Mirijevu.

Kako se navodi, ovaj projekat obuhvata delove ulica Teodora Mirijevskog i Kapetana Miloša Žunjića, a nova ulica biće duga oko 340 metara. Zainteresovane firme mogu dostaviti ponude do 17. avgusta, a kriterijum za dodelu ugovora je najniža ponuđena cena.

Kako su za naš list rekli iz Direkcije, buduća ulica biće širine šest, a trotoari sa obe strane dva metra. Procenjena vrednost radova je 80 miliona dinara, a prema konkursnoj dokumentaciji, planirano vreme za izvođenje radova je 150 dana.

- Planirana saobraćajnica biće ukupno duga oko 340 metara, što obuhvata 210 metara Ulice Teodora Mirijevskog i 130 metara Ulice kapetana Miloša Žunjića - objašnjavaju u Direkciji. - Ovim projektom, izgradiće se vodovodna mreža prečnika 150 milimetara sa kućnim priključcima dužine 342,9 metara, kao i kišna kanalizacija.

Duž nove ulice biće postavljeno i javno osvetljenje, kao i prateća saobraćajna oprema i signalizacija, što podrazumeva pešački prelaz, a ukoliko bude potrebe - semafor i "ležećeg policajca".

Inače, na završetku Ulice Teodora Mirijevskog sagrađene su četiri nove zgrade, u kojima već ima stanara. Nova saobraćajnica, kada bude asfaltirana i puštena u rad, značajno će rasteretiti saobraćaj u okolnim uskim ulicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Mirijevo

19.07.2020. 11:07

Nadamo se da će Grad Beograd sada ispoštovati plansku dokumentaciju i ponovo zatvoriti za saobraćaj ulicu Kapetana Miloša Žunjića kod broja 34. Divlje probijanje tog dela ulice je prouzrokovalo brojne probleme stanovnicima okolnih zgrada.

Aleksandar

21.07.2020. 13:43

"Kriterijum za dodelu radova biće najniža cena ponude". Večno kod nas tako ! A kvalitet,garancija hipotekom,odgovornost kontrolnog organa,odn.skupstine grada,i mnogo toga. To se baca za najnizu cenu jer je sve spremno kako odbraniti loš kvalitet izvedenih radova. Dokle tako ?