ODLAZAK NA MORE SVE DALJI: Oprema za rashlađivanje u dvorištima sve traženija

J.D.

14. 07. 2020. u 10:20 >> 02:42

MEGAMARKETE širom prestonice, u danima vikenda, Beograđani su uglavnom obilazili ne kako bi kupili ulje, šećer ili brašno, već plastični bazen.

ОДЛАЗАК НА МОРЕ СВЕ ДАЉИ: Опрема за расхлађивање у двориштима све траженија

Foto Privatna arhiva

Međutim, u poslednjih deset dana na zalihama svih većih trgovinskih lanaca bazena nema. Iako su neki u pojedinim marketima bili na vikend- akcijama, sa sve pratećom opremom po ceni od 7.999 dinara, kao alva su planuli već u petak.

Uglavnom se traže porodični montažni bazeni srednje kategorije, ali i oni veći od po sedam metara sa mogućom čeličnom konstrukcijom. Da je pomama velika, svedoči i to da su sve zalihe koje su trgovci imali, a koje su nabavljene od početka godine, rasprodate.

- Svi bazeni se uvoze, a njihova nabavka se obavlja jednom godišnje, u toku postojeće sezone za sledeću - objašnjavaju nadležni u trgovinskim lancima. - Zbog aktuelne globalne situacije i činjenice da će veći broj građana leto provesti kod kuće u svojim dvorištima ili vikendicama, ovogodišnje zalihe su već prodate, i ne verujemo da ćemo do kraja sezone nabavljeti dodatne.

Trgovci dodaju i da se u ponudi na rafovima mogu naći dečji bazeni, manjeg obima, ali i da kupci nisu mnogo zainteresovani za ove proizvode. Ipak, pojedini srećnici, ali i oni najuporniji, osim marketa obilazili su i lokalne prodavnice. U njima je situacija malo drugačija. Cene nisu akcijske, ali pokoji spakovani bazen sa sve pratećom opremom može da se pazari po punoj ceni. Za brčkanje u bazenu dužine tri metara, širine četiri i dubine metar i po potrebno je izdvojiti 12.000 dinara. Na tu cenu treba dodati i prekrivač koji je neophodan, a koji je još 3.000, kao i prateća sredstva, hlor i preparate protiv algi koje trgovci sve dodatno naplaćuju.

MORA DA BUDE RAVNA PODLOGA

ZA postavljanje bazena u dvorištu veoma je bitna ravna podloga. Međutim, oni koji nemaju te uslove, u prodavnicama mogu da kupe i podloge koje se montiraju pre postavljanja bazena. Cene su različite u zavisnosti od veličine bazena, odnosno od 2.000 do 5.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere