JEZERA ISPRED BAZENA: Nišlija koje traže rashlađivanje van domova triput manji nego lane

J. ĆOSIN

13. 07. 2020. u 08:41

ZBOG pandemije koja se poslednjih dana ponovo razbuktava, Nišlije spas od vrućina sve češće traže na okolnim jezerima, dok je na gradskim bazenima trostruko manje kupača nego lane u istom periodu.

ЈЕЗЕРА ИСПРЕД БАЗЕНА: Нишлија које траже расхлађивање ван домова трипут мањи него лане

Jelena Ćosin


- Osećam se bezbedno, vodi se računa o distanci i nema velike gužve, a plivamo isključivo u velikom bazenu, gde ljudi ne mogu da stoje, pa faktički i nema nekog bližeg kontakta. Pritom je i voda hlorisana, što mi uliva dodatno poverenje - kaže Nišlijka Maja Milić.

Jelena Ćosin


Upravnik kupališnog kompleksa "Čair" Dragan Bogojević kaže da je, s obzirom na situaciju, poseta zadovoljavajuća. Sezonu su zvanično započeli još 1. juna, bazen može da primi do 5.000 ljudi, ali retko bude više od 500 zainteresovanih.
- Preduzeli smo sve neophodne preventivne mere, a posebno naglašavam to da je voda u rangu one za piće. Inače, radno vreme i cene nismo menjali, već smo za aktuelnu sezonu proširili prostor oko dečijeg bazena - objašnjava Bogojević.
Ipak, mnoge Nišlije se radije opredeljuju da spas od vrućine potraže na obližnjim jezerima ili rekama.
- Smatram da je na bazenima teže održavati distancu, a i mnogi se u tamošnjoj vodi baš neodgovorno ponašaju. Na Bovanskom jezeru, iako ima kupača, možemo da se dovoljno udaljimo, a jedini problem je to što su mnoge plaže nestale zbog povišenog vodostaja - "raportira" Jelena Canić iz Niša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave