FILMOVI I KONCERTI NA OTVORENOM: Prestoničke opštine pripremile bogat program za građane tokom leta

A. Z. K.

30. 06. 2023. u 19:18

BEOGRAĐANE i ovog leta očekuju brojne manifestacije i aktivnosti koje su za njih osmilile opštine.

ФИЛМОВИ И КОНЦЕРТИ НА ОТВОРЕНОМ: Престоничке општине припремиле богат програм за грађане током лета

BELEF

Stari grad je tradicionalno pripremio "Starogradsko leto", Čukarica manifestaciju "Letnji dan Matija Ban", na Voždovcu je ove godine najviše pažnje posvećeno sportu i mališanima. U Mladenovcu će sve do septembra biti raznovrsnih programa, pogotovu oko Dana opštine 2. avgusta.

Ovogodišnji zajednički "naslov" za letnji program na Starom gradu je "Prigrli svoj kraj". Građani ovog dela Beograda biće u prilici da u svom kraju uživaju do 28. avgusta. Ulaz je svuda besplatan, a biće filmskih projekcija, edukativnih radionica koje su osmišljene u saradnji sa institucijama kulture.

Čukaričane 7. i 8. jula u parku u Požeškoj očekuje bogat program za sve generacije. U petak (7. jula) od 20.30 u planu je održavanje filmske projekcije domaćeg filma "Munje" na otvorenom. Sledećeg dana od 19.30 program je pripremljen za mališane, a od 20.15 stariji Čukaričani biće u prilici da uživaju u koncertu pevača Bojana Marovića i Lene Kovačević. Tokom avgusta biće održan i Letnji sportsko obrazovni kamp za osnovce iz čukaričkih osmoletki.

Surčin slavi u septembru

SURČINCE takođe ovog leta očekuju brojne manifestacije. Sledećeg meseca biće obeležene dve seoske slave, 7. jula u Petrovčiću, a dan kasnije u Jakovu. U septembru biće organizovan "Festival sremačkih kolača", "Dani sremačkih kolača". U periodu od 15. do 22. jula u planu je obeležavanje slave opštine "Gospojinski dani Surčina", a 23. septembra "Jesenje prelo u Surčinu".

Opština Voždovac je ovog leta najviše pažnje posvetila sportskim aktivnostima mališana. U centrima "Voždovac" i "Šumice" biće organizovani sportski kampovi tokom naredna dva meseca. U Šumicama od 3. do 28. jula mališani koji su se prijavili moći će da treniraju odbojku, košarku, rukomet, džudo, kapueru i aikido.

Mladenovčane ovog leta tokom jula, avgusta i prve polovine septembra očekuju brojne manifestacije u kojima će uživati sve generacije. Ovog vikenda otvoren je i Međunarodni dečji festival folklora, četvrti "Vidovdanski sabor", Dečji letnji karneval.

U julu će biti organizovana manifestacija "Dobrivoju s ljubavlju", Međunarodni festival folklora, "Od predaka do budućnosti", "Dani povrća", "Jagnjijada", "Sabor tradicionalnog narodnog pevanja". U planu je i nekoliko izložbi i brojni muzički programi- Povodom Dana opštine, koji se obeležava 2. avgusta, organizujemo brojne programe. Osim toga biće i mnogo aktivnosti u sklopu "Kulturnog leta 2023" koje organizuju udruženja pod pokroviteljstvom GO Mladenovac - rekli su u ovoj beogradskoj opštini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)