JEDNO ZAKRPE, DRUGO PROCURI: Danima radnici "Vodovoda" saniraju havariju kod Doma omladine

Š. M.

20. 01. 2023. u 09:51

NA samom kraju Platoa Milana Mladenovića u centru prestonice nekoliko dana ekipe "Vodovoda i kanalizacije" pokušavaju da otklone kvar koji je nastao na jednoj od vodovodnih cevi.

ЈЕДНО ЗАКРПЕ,  ДРУГО ПРОЦУРИ: Данима радници Водовода санирају хаварију код Дома омладине

Kvar nikako da bude saniran, Foto privatna arhiva

Ovo je već treći put u poslednjih mesec dana da su radnici na ovoj lokaciji, pošto su već izvršili dve uspešne popravke. Ali, voda ponovo izbija na drugom mestu. gde se naprnuće tačno nalazi pokušali su da detektuju i vodovodžije sa specijalnom opremom za snimanje podzemnih instalacija. Ali, bezuspešno.

Majstori na terenu kažu da je prvi kvar saniran odmah posle Nove godine, dok se drugi dogodio nakon Božića. Oba su bila na samom početku platoa kod Doma omladine i brzo su popravljena, dok je treći kvar teže pronaći.

- Raskopali smo ovaj deo kod podzemnog prolaza, ali ni tu nismo pronašli naprslinu, pa će on brzo biti zatrpan - istakao je za "Novosti" jedan od radnika.

- Ovo je već treći kvar na ovako malom prostoru, a većinu starih cevi smo uspeli da zamenimo. Voda ne curi mnogo, ali svakako ugrožava rad lokala koji se nalaze ispod platoa, u podzemnom prolazu. Cevi su uglavnom zakopane na dubini od metar i po. Pošto se prostor zatrpa, trebalo bi da dođu majstori i opet poslože kocke. Mehanizacija se potom seli prekoputa Dečanske ulice, bliže Terazijskom tunelu, jer deluje da je tamo došlo do naprsnuća.

Foto privatna arhiva

Zbog iskopa dela Platoa Milana Mladenovića tokom jučerašnjeg dana bilo je otežano i kretanje pešaka. Na terenu su bile tri građevinske mašine i nekoliko radnika, a zatvoren je bio i ulaz u podzemni prolaz.

Ovo nije prvo raskopavanje ovog prostora od njegove rekonstrukcije koja je završena na jesen 2018. godine. I ranije su se dešavali brojni problemi, a ni fontana često nije bila u funkciji.

POTOP U KRALjICE MARIJE

PRETHODNIH godina na sistemu vodovodne mreže u prestonici dešavali su se česti kvarovi, ali i veće havarije. Najveća je bila od 14. jula prošle godine, kada je došlo do kvara na magistralnom cevovodu u nedavno rekonstruisanoj Ulici kraljice Marije na Dorćolu, koja je bila potopljena. U ovom delu Dorćola pucanje cevi desilo se i 2019. godine i tada je šteta procenjena na pet miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA NE PRAŠTA: Ovako je kažnjen Srbin koji je pokazao srednji prst pred milionskim auditorijumom