NOVO IGRALIŠTE U BLOKU 23: Radnici "Zelenila" počeli radove na izgradnji zelene oaze na Novom Beogradu

J.D.

23. 02. 2022. u 15:14

STANOVNICI novobeogradskog bloka 23 do kraja juna dobiće novo dečje igralište, staze za bicikliste i trotinete, teretanu na otvorenom, teren za rekreaciju i miran odmor. Ovaj prostor u Milentija Popovića, je inače proglašen za kulturno istorijsko dobro, pa se svi radovi koji su počeli početkom februara sprovode uz saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika.

НОВО ИГРАЛИШТЕ У БЛОКУ 23: Радници Зеленила почели радове на изградњи зелене оазе на Новом Београду

Zelenilo

Tehnička dokumentacija urađena je na osnovu zahteva građana i analize prostora odgovornog projektanta koji je na terenu zajedno sa meštanima razradio rešenja po kojima će se sprovoditi radovi.

- Najveći broj zahteva koji su nam godinama dostavljali građani odnosio se na uređenje dečjih sadržaja i za izgradnju teretane na otvorenom - objašnjavaju nadležni iz "Zelenila". - Kroz planirane radove, vođeno je računa da se obuhvate sve kategorije, i po starosnim uzrastima i prema sferama interesovanja građana.

Planirano je da se u ovom međublokovskom prostoru izgrade dva dečja igrališta jedno za mališane uzrasta do dve godine i drugo za decu do 12 godina. Zatim staza za bicikle i trotinete na kojoj će mališani bezbedno učiti prva saobraćajna pravila. Takođe, biće sačuvani prostori za sankanje koje će najmlađi moći da koriste u zimskim danima. Ni jedno uzvišenje neće biti ukinuto i centralno brdašce moći će da se koristi u te svrhe i više nego ranije jer je planirano rušenje betosnkih elemenata ostataka stepeništa, žardinjerea zbog kojih nije bilo bezbedno sankanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024