Konzul Srbije u Istanbulu: Krv neoboriv dokaz na sudu

J.J.

04. 12. 2014. u 18:00

Pronađen je krunski dokaz da je Kadri Aktaš (53) ubio Marka Ivkovića. Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je za "Novosti" da je na jakni optuženog pronađena krv žrtve

PRONAĐEN je krunski dokaz da je Kadri Aktaš (53) ubio Marka Ivkovića uoči košarkaškog duela Galatasaraja i Zvezde. Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je za "Novosti" da je na jakni optuženog pronađena krv žrtve.

- Tu informaciju mi je preneo zamenik šefa istanbulske policije. Čekali su se rezultati analize krvi. Verujem da je slučaj rešen, jer je pronađen dokaz koji ne može da se obori na sudu - naglasio je Marković.

Optuženi Aktaš se nalazi u pritvoru, a naš konzul nije želeo da govori o datumu početka suđenja.

- Ne bi trebalo da vršimo pritisak, već da pokušamo da smirimo strasti. Mnogo neistina i neproverenih informacija je izašlo u pojedinim srpskim medijima, a turska policija je odradila odličan posao. Verujemo u tursko pravosuđe i da će optuženi uskoro biti osuđen - poručio je Marković.

Turski mediji ranije su preneli informaciju da je posle 700 sati pregledanih snimaka sigurnosnih kamera pronađen onaj na kome se vidi momenat ubistva, ali da nije najjasniji zbog mraka i udaljenosti kamere.

Ipak, Ivkovićeva krv na odeći Aktaša je krunski dokaz. Naročito zbog toga što se optuženi branio time da je napao drugu osobu, a ne Marka. Ne ide mu u prilog ni to što ga je istanbulska policija pronašla u pokušaju bekstva za Antaliju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije