Šarić: Žao mi je što se Krstić povredio, ali...

Novosti online

04. 12. 2014. u 14:52

Zbog njegove povrede sam dobio mnogo veću minutažu i to sam iskoristio. Ivković mi mnogo pomaže i zaista je sjajno igrati za njega i ekipu - poručio je hrvatski igrač

Pokazao je Dario Šarić zbog čega je jedan od najtalentovanijih igrača sa ovih prostora. Iako na početku nije dobijao šansu, kada je dobio - iskoristio je. Kao šlag na sve to je došla nagrada za najkorisnijeg igrača Evrolige u novembru. Time je ujedno postao i najmlađi MVP u istoriji.

- To je veoma važno za mene, veoma sam ponosan zbog rada koji sam uložio. Mnogo sam trenirao i sada to priznanje dolazi kao nagrada za sve to. Presrećan sam i jedan od mojih snova se ostvario - rekao je Šarić u intervjuu za zvanični sajt Evrolige.

Posle povrede Nenada Krstića je dobio veću minutažu koju je iskoristio na pravi način.

- Ne mogu da kažem da mi je drago zbog njegove povrede, jer je dobra osoba i saigrači smo, ali je činjenica da sam zbog toga dobio veću šansu. Igrao sam sve bolje, loše je što je to došlo zbog povrede Krstića, ali mi je to dozvolilo da uradim veliku stvar za tim.

Efes je savladao madridski Real čudesnim poenom u poslednjim sekundama meča.

- Ta utakmica nam je dala mnogo samopouzdanja. Seća mse da sam sedeo na klupi, Milko Bjelica je promašio polaganje, zatim je Čedi Osman takođe promašio nešto što je delovalo nemoguće promašiti, a tek onda je Met DŽening ubacio loptu u koš. Bilo je neverovatno, svi smo slavili, svako želi da pobedi tim poput Reala bar jednom u karijeri.

Ne krije da mu srpski trener na klupi Efesa Dušan Ivković mnogo pomaže.

- Pre nego što sam doneo odluku sam razgovarao sa Ivkovićem i shvatio da treba da dođem ovde. Naš trener ima mnogo iskustva, pomaže mi i objašnjava mi mnoge situacije na terenu. Daje mi mnogo sampouzdanja i sjajno je igrati za njega i za tim.

Nije želeo da govori o krajnjim dometima Efesa u Evroligi.

- Imamo dobru hemiju u timu, ali moramo da igramo maksimalno u svakom meču, svakoj četvrtini, svakom minutu. Imamo dobru sezonu, ali ne znam dokle možemo da doguramo - zaključio je Dario Šarić.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije