Legendarni italijanski trener, doskorašnji selektor Kine, Marselo Lipi vreme tokom pandemije provodi u izolaciji svog doma u Italiji. Osvajač svetskog prvenstva sa "azurima" 2006. otkriva za radio "Rai uno" da dane "troši" gledajući utakmice baš sa tog takmičenja u Nemačkoj, kao i sva finala sa klubovima.

"Gledao sam sve utakmice sa Svetskog prvenstva 2006. godine, kao i sva finala u kojima sam učestvovao kao trener. Imao sam par dobrih, neka su bili nesrećna, neka nisu, ali samo činjenica da ste u finalu je uvek važan korak u karijeri. Poraz koji je ostavio izuzetno gorak ukus je onaj 2003. godine u Mančesteru kada sam sa Juventusom poražen od Milana posle jedanaesteraca", rekao je Lipi.

Italijan najviše voli da priča o Svetskom prvenstvu 2006. i uvek se vraća na njega.

"Bio sam šokiran Zidanovim ponašanjem", rekao je Lipi misleći na sukob Francuza sa Materacijem o kome i dan danas priča fudbalski svet. "Radio sam s njim u Juventusu i on je jedna neverovatna osoba, jako skroman i inteligentan".

Osvrnuo se Lipi i na tok finalne utakmice, odnosno na penale koji su posebno podigli adrenalin svima.

"Gledao sam tu utakmicu najmanje 20 puta i svaki put je emotivno. Odabrao sam Grosa za posljednji jedanaesterac, jer je najbolji izvođač već šutirao. Setio sam se da je izborio penal protiv Australije, da je postigao pogodak protiv Nemačke u produžecima i rekao sam mu: "Ti si čovek za posljednje minute, zbog toga ćeš ti izvesti jedanaesterac". Nije mogao da veruje", rekao je Lipi.