TRAGOVIMA DO HRAMA: Zanimljiva akcija Srđana Ristića iz LJubovije na izgradnji svetinje

M. M.

01. 09. 2021. u 12:34

U AKCIJU podizanja novog hrama u Bratuncu u kojeg će biti ugrađeni i delovi srušenog u Konjević Polju, na svoj način uključio se i mladi Srđan Ristić, pesnik i privrednik iz Ljubovije.

ТРАГОВИМА ДО ХРАМА: Занимљива акција Срђана Ристића из Љубовије на изградњи светиње

Srđan Ristić / Foto Fejsbuk

On je preko društvenih mreža pozvao pratioce da se pretplate na njegovu knjigu poezije, a on će pristigle uplate priložiti za crkvu čija će gradnja uskoro početi.

- Ovo je moja prva zbirka pesama, moji prvi "Tragovi" i odlučio sam da ih "ugradim " u nasilno umorenu svetinju za njen novi život - kaže Ristić. - Mogu da vam potvrdim da se javilo više od 400 pretplatnika, pa je odziv i mene iznenadio i obradovao. Javljaju se najviše preko "Fejsbuka", ali i tokom pesničkih susretanja i promocija.

Akciju za pomoć izgradnji nove crkve u centru Bratunca, mladi pesnik kojem je poezija velika ljubav i inspiracija, promovisao je pod nazivom "Tragovi prema hramu". On je put već utabao i nije usamljen primer da se, pretplatom, prikuplja pomoć u raznim misijama humanosti, i kod nas i u svetu. Sada se nada da će ga na putu do hrama pratiti i drugi koji su prepoznali njegovu lepu i plemenitu nameru.

- Verujem u to, jer je sve više poziva za promociju "Tragova" iz raznih delova Srbije i Republike Srpske - siguran je u svoju misiju. - Radujem se tim susretima i prilici da govorim o tome koliko je važno da svako u novi hram ugradi svoj "kamen."

Srđan Ristić je poznat u Ljuboviji kao veliki priložnik hramovima naše vere.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri