Newsmax Adria SRAMNO O VELIKOM NOBELOVCU: "Sjajan pisac problematičnih političkih stavova" (VIDEO)

Novosti onlajn

08. 05. 2021. u 21:30

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa istaknutim austrijskim piscem Peterom Handkeom, kome će uručiti Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena.

Неwсмаx Адриа СРАМНО О ВЕЛИКОМ НОБЕЛОВЦУ: Сјајан писац проблематичних политичких ставова (ВИДЕО)

Foto AP

Ipak, o nobelovcu kojem se divi ceo svet, a koji je poznat kao veliki prijatelj naše zemlje i našeg naroda, pojedini domaći mediji nemaju tako dobro mišljenje. On je, naime, "sjajan pisac problematičnih političkih stavova".

Upravo ovako je Newsmax Adria okarakterisala nobelovca Petera Handkea, u prilogu o njegovoj poseti Republici Srpskoj, koji je emitovan u "Pregledu dana".

Postavlja se pitanje zbog čega su "problematični politički stavovi" oni stavovi koji podržavaju Srbiju?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Ivan

08.05.2021. 22:10

Ko dozvoljava rad u Srbiji ovih stranih medija? Kako to da nekome dozvoliš da radi a on te pljuje? Čemu svrha tih medija? Da li oni smeju da pljuju državu odakle potiču?Ja jedino mogu da kažem marš iz Srbije.

Ruben

08.05.2021. 23:14

@Ivan - Cemu svrha? Pa peta kolona gopodo. Srbi su izgleda jedini narod na svijetu koji i u svojoj najuglednijoj kulturnonaucnoj instituciji ima petu kolonu ciji je jedini cilj zadovoljiti prohtevima anglosaksonskih makroa sa koje rade honorarno - poste apanaza koju dobijaju zahvaljujuci srpskom porezniku u njihovim ocima nema vrednosti

Šator

08.05.2021. 22:45

@normalno - Или што нацисти су се унервозили да њихов пројекат са НДХ2 и осталим конвертитским творевинама полако прилази пропасти?

Ivan

09.05.2021. 00:17

@normalno - Srbija problematična? U čemu smo mi Srbi to problematični? Ne savijamo kičmu dovoljno da nas belosvetki ološ,fukare,sotone,iskrivljeni umovi,pedofili i još te kave kvazimode lakše uzjašu? Problematični ste vi takvi kao ti ali za svoju zemlju Srbiju. Nije zlato sve što sija kažu stari ali mudri ljudi.

srbofobiaja

09.05.2021. 00:28

@normalno - Dal' je NORMALNO a MORALNO leži u poslovici:... "što je glava praznija, to je osoba bezobraznija"... Ti se ne moraš prepoznati ali je korisno da spoznaš STVARNOST..

Milan

08.05.2021. 22:47

плаћеничкин новинама и новинарима је свако прблематичан ко подржавс садашњу независну политику Србије.

Anja

09.05.2021. 00:08

Zabraniti rad medijima koji rade protiv interesa Srbije, a g.P.H. -u , zelim sve najlepse i hvala mu za postovanje pre svega pravde i istine o Srbima.

Bojan

09.05.2021. 00:27

Peter Handke je veliki pisac i slobodan čovek, jedan od intelektualnih heroja u odrastanju moje generacije. Handke ne podržava Srbiju, podržava istinu i ne preza od toga da je iznese i na svoju štetu. To je za mene definicija slobodnog i hrabrog čoveka. Ti novinarčići bolje da uzmu u ruke neki od njegovih romana, da pogledaju izvođenje neke od njegovih drama, da pročitaju njegove putopise. Postaće pismeniji i makar malo bolji ljiudi.