SUTRA SASTANAK VUČIĆA I DODIKA: Poznato šta će biti glavna tema razgovora dva lidera (VIDEO)

Novosti online

13. 12. 2020. u 18:45

СУТРА САСТАНАК ВУЧИЋА И ДОДИКА: Познато шта ће бити главна тема разговора два лидера (ВИДЕО)

Foto: Tanjug

PREDSEDAVAJUĆI Predsedništva BiH Milorad Dodik će, pre nego što se sutra sastane sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim, otputovati u Beograd, gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prenosi RTRS.

Dodik je rekao da će glavna tema sastanka, koji je ranije dogovoren, biti epidemiološka situacija u Srpskoj i Srbiji.

- Raniji je dogovor bio da za stanovnike Republike Srpske neće biti zatvorena granica prema Srbiji. Nastojaću da tako i ostane, jer vidim da sada Srbija najavljuje eventualno zatvaranje granica - rekao je Dodik.

On je istakao je da će na sastanku biti otvorene i druge teme.

- Opšti je napad na Srbe. Napadi dolaze iz Amerike i iz Evrope. Na tapeti je Srbija, srpski narod, Vučić, na tapeti je i Republika Srpska i svi mi koji predstavljamo Republiku Srpsku - rekao je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (52)

Milan

13.12.2020. 19:52

Zajednickim snagama,razmenom iskustava cemo sigurno lakse i brze uspeti da pobedimo u ovoj borbi koju vodimo protiv Korona virusa. Srbija i Republika Srpska su svoje temelje prijateljstva,saradnje odavno ucvrstili na obostrano zadovoljstvo obe zemlje i naroda!

Neda

13.12.2020. 19:57

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije u Srbiji gde imamo mnogo obolelih od Covid 19, očekujemo od vrha države i predsednika da granice sa Republikom Srpskom ne zatvara i da se nađe kompromisno rešenje koje je u interesu Srpskog naroda.

Peđa

13.12.2020. 20:03

Nema sumnje da će Dodik i posle sastanka sa Vučićem, pa sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim, opet sastati sa Vučićem i preneti mu šta su razgovarali on i Lavrov. Sloga i jedinstvo srpskog naroda sa obe strane reke drine postaje normalno.

Milica

13.12.2020. 21:32

Na ovom sastanku bice otvoreno dosta tema koje su znacajne za Srbiju i Republiku Srpsku. Naravno, donece se najbolja resenja za obe strane i njihove gradjane.

Tanjica

13.12.2020. 22:52

Dodik i predsednik Vucic su dobri prijatelji koji se postuju i konsultuju za sve, a pogotovo za epidemiolosku situaciju koja je dosta teska i kod nas inu Republici Srpskoj.

Dragan

14.12.2020. 01:34

Bajden je bio jedan od ključnih ljudi kada je bilo bombardovanje Srbije, tek sada možemo očekivati žestoke napade. Bajden još nij ni postao predsednik USA a pritisci i pretnje Srbiji su već krenuli.

Marija

14.12.2020. 07:00

Borba sa virusom je teška i potrebno je udružiti snage, razmeniti mišljenja i iskustva kako bi se širenje virusa smanjilo i zaštitilo zdravlje ljudi.

Ana

14.12.2020. 08:19

Nas odnos sa Republikom Srpskom je uvek bio na zavidnom nivou i tako treba i da ostane. Nadam se kontruktivnom sastanku sa konkretnim predlozima za poboljsanje epidemioloske situacije.