TADIĆ NEĆE U NEJASNE PROJEKTE: Kritike na račun novog saveza stižu i iz redova opozicije

V. N.

12. 08. 2020. u 09:47

TRANSFORMACIJA SzS u Udruženu opoziciju Srbije izavala je kritike i u delu opozicije, uključujući i Demokratsku stranku koja je član novog-starog saveza.

ТАДИЋ НЕЋЕ У НЕЈАСНЕ ПРОЈЕКТЕ: Критике на рачун новог савеза стижу и из редова опозиције

Tadić i Lutovac / Foto Tanjug

Udruženu opoziciju Srbije formirale su stranke koje su bile okupljene u Savezu za Srbiju, izuzev Dveri, i nekoliko manjih pokreta, sindikata i udruženja sa kojima je SzS već sarađivao. O tom projektu pre dva dana govorio je lider SSP Dragan Đilas.

Predsednik SDS i nekadašnji lider DS Boris Tadić je rekao da za njega "ostaje potpuno nejasno, kao i za sve građane Srbije, o čemu se radi":

- To je jedan tranzicioni proces koji ima za cilj da prikrije da se raspao SzS. Nemam nameru da kao predsednik SDS, sa svojim iskustvom ulazim u potpuno nejasne političke projekte.

Bivši poslanik iz redova DS, Balša Božović, kazao je da čelnici Saveza za Srbiju promenom imena koalicije žele "da izbegnu odgovornost za propale dve godine u borbi protiv Vučića".

- Političari koji ne poznaju etiku odgovornosti uglavnom misle da su nezamenljivi. Ne predstavljaju građane nego sebe i svoje interese.

Komentarišući stvaranje UOS, predsednik Aleksandar Vučić rekao je da "svako ima pravo da formira stranku, da kupuje stranke, da se udružuje":

- Pročitao sam izjavu jednog od lidera iz tog saveza kako bi trebalo da se smeni autokratski režim u Srbiji. Pa da ga pitam, da li su to oni koji nisu u stanju da zakažu glavni odbor pa se potuku ili oni koji su kupovali političke stranke, jer nisu mogli da skupe 10.000 potpisa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju