NOVI FINGIRANI INCIDENT U KOSOVSKOJ MITROVICI: Apel Srpske liste Kforu i Euleksu da pojačaju prisustvo na severu

Tanjug

03. 07. 2023. u 10:46

SRPSKA lista (SL) ponovila je danas zahtev Kforu i Euleksu da pojačaju prisustvo na severu Kosova i Metohije, posebno u Kosovskoj Mitrovici kako bi sprečili fingirane incidente koje Priština koristi kao alibi za pojačano prisustvo specijalnih jedinica tzv. kosovske policije.

НОВИ ФИНГИРАНИ ИНЦИДЕНТ У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ: Апел Српске листе Кфору и Еулексу да појачају присуство на северу

Foto: "Novosti"

SL je u saopštenju osudila incident u kojem su protekle noći nepoznate osobe bacile najverovatnije šok-bombu u blizini naselja Tri solitera u severnoj Kosovskoj Mitrovici, što je, kako se navodi, izazvalo uznemirenost građana srpske nacionalnosti. 

- Uvereni smo da je ovo namerno urađeno kako bi se opravdalo pojačano prisustvo do zuba naoružanih specijalaca i oklopnih vozila koja su sinoć nakon ovog incidenta bila na ulicama Kosovske Mitrovice i zastrašivala naše građane - ističe se u saopštenju.

Ukazuje se na to da bacanje petarde ili slične pirotehnike nije zločin, ali se izražava zabrinutost da "fingiranje ovakvih incidenata" ima za cilj stvaranja alibija za pojačano prisustvo specijalnih jedinica tzv. kosovske policije u srpskim sredinama, i nastavak represije nad srpskim narodom, kao i neosnovana hapšenja.

Dodaje se da je "zanimljivo" to što je, kao i u slučaju navodnog pronalaska oružja u vozilu i bačene navodne bombe kod opštinske zgrade, i ova šok-bomba bačena u rejonu koji je nedeljama unazad pod potpunom kontrolom Kurtijevih specijalnih jedinica.

- Zato ponavljamo zahtev Kforu i Euleksu da pojačaju svoje prisustvo na severu Kosova i Metohije, posebno u Kosovskoj Mitrovici kako bi sprečili ove fingirane incidente, koje Kurtijev režim vešto koristi kao alibi da opravda prisustvo parapolicijskih jedinica, maltretiranje srpskog naroda i hapšenje Srba - kaže se u saopštenju.

BONUS VIDEO: SRPKINjA PORUČILA KURTIJEVOJ POLICIJI - "Nećeš da me teraš iz moje kuće, evo hapsite me"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave