MILJAN JOVANOVIĆ, ZA "NOVOSTI", O AGONIJI NA JARINJU: Neko je telefonom naredio da me uhapse

D. ZEČEVIĆ

29. 03. 2023. u 14:11

BIO sam sa suprugom do Raške iz privatnih obaveza, a na prelazu Jarinje normalno sam pokazao dokumenta. Međutim, u povratku, kada sam predao dokumenta, čovek koji je radio na policijskom punktu, a kojem ne znam ime, rekao mi je da sam na poternici za organizovani kriminal. Uzalud sam pokušavao da objasnim da je u pitanju greška, da su me pomešali sa bivšim kolegom koji ima slično ime i prezime i koji je na poternici od 2020. ali bilo je uzalud.

МИЉАН ЈОВАНОВИЋ, ЗА НОВОСТИ, О АГОНИЈИ НА ЈАРИЊУ: Неко је телефоном наредио да ме ухапсе

FOTO D.Z.

Ovo za "Novosti kaže Miljan Jovanović (44), iz Kamenice kod Leposavića, bivši pripadnik kosovske policije, koji je u utorak po podne uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje, i to pred suprugom i dvoje dece od sedam i pet godina.

- Rekli su mi da parkiram kola sa strane i pozvali me da uđem u kancelariju. Iako su dvojica bivših kolega, pripadnika kosovske policije, objašnjavali šefu smene da je u pitanju greška i bili su na korak do toga da me puste, neko je pozvao telefonom i rekao da me uhapse.

Po dolasku kući, a posle agonije koju je prošao, Miljan nam kaže da su ga najpre ispitivali više od sat i po, a onda su mu oko 18 časova stavili lisice:

- Trojica pripadnika specijalne jedinice ROSU bukvalno su me ugurala u džip. Nisu mi dali ni da popričam sa suprugom, ugurali su me u kola, stali su kod improvizovanog punkta kod Jarinja, gde su ušla još dvojica policajaca. Nisu mi rekli gde idemo. Odveli su me u policijsku stanicu u južni deo Mitrovice, gde su u šest ujutru došla trojica policajaca i odvela me u Prištinu, u neku zgradu za borbu protiv organizovanog kriminala. Tu je ustanovljeno da je u pitanju greška, dali su mi neki papir i dovezli me do Bošnjačke mahale u severnom delu Mitrovice, odakle sam se ja snašao za prevoz - kaže nam Miljan.

On je uveren da je njegovo hapšenje bilo politički motivisano. Kako kaže, potrebno je uhapsiti bilo kog Srbina, a njegovo ime i prezime se gotovo "poklopilo" sa imenom takođe bivšeg pripadnika kosovske policije i za tim Srbinom je raspisana poternica. Inače, Jovanović je kosovsku policijsku službu napustio novembra prošle godine kada su to učinili i svi srpski pripadnici policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN BORBE PROTIV DIJABETESA: Izazovi i rešenja za prevenciju i kontrolu ove hronične bolesti