PETKOVIĆ I BISLJIMI 4. APRILA U BRISELU: Sastanak šefova pregovaračkih timova kako bi se počelo sa radom na dogovorenom u Ohridu

Tanjug

28. 03. 2023. u 15:16

SASTANAK šefova pregovaračkih timova Beograda i Prištine Petra Petkovića i Besnika Bisljimija biće održan 4. aprila u Briselu, saznaje Tanjug.

ПЕТКОВИЋ И БИСЉИМИ 4. АПРИЛА У БРИСЕЛУ: Састанак шефова преговарачких тимова како би се почело са радом на договореном у Охриду

Foto: Jutjub printskrin/tvk3

Portparol Evropske komisije Petar Stano ranije danas najavio je da će sledeće nedelje u Briselu biti održan sastanak šefova pregovaračkih timova Beograda i Prištine.

Njih su posrednici EU pozvali kako bi se počelo sa radom na svemu što je dogovoreno na sastancima u Ohridu 18. marta, naveo je Stano na konferenciji za novinare. On je istakao da mu je drago što su razgovori vođeni u Ohridu postali popularni u regionu i istakao da dalje stvari treba činiti korak po korak.

- Načinili smo veoma važan korak u Ohridu, dogovor o ankesu je postignut, a sada treba da prionemo na implementaciju -  rekao je Stano.

On je istakao da su lideri zemalja EU naglasili da obe strane, i Beograd i Priština, moraju sa implementacijom da krenu brzo i, kako je rekao, u dobroj volji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a