"SRBIJA POSTALA MODERNA DRŽAVA UPRKOS TEŠKIM ISKUŠENJIMA": Sretenjske čestitke Dačiću iz Rusije, Republike Srpske, Slovenije

Tanjug

15. 02. 2022. u 15:32

PREDSEDNIK Skupštine Srbije Ivica Dačić primio je danas čestitke svojih kolega iz više zemalja povodom Dana državnosti Srbije.

СРБИЈА ПОСТАЛА МОДЕРНА ДРЖАВА УПРКОС ТЕШКИМ ИСКУШЕЊИМА: Сретењске честитке Дачићу из Русије, Републике Српске, Словеније

Foto: Tanjug

Predsednik Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije Vjačeslav Volodin je, upućujući čestitku Dačiću i svim poslanicima Skupštine Srbije, naveo da se poslanici državne Dume zalažu za dalji razvoj konstruktivne saradnje sa srpskim parlamentarcima u više smerova, a u interesu naroda naših zemalja.

Foto: Printskrin Youtube / Novosti na Pervom Kanale

 

- Želim Vama i svim državljanima Srbije uspehe i blagostanje - napisao je Volodin i dodao da se raduje skorom susretu u Beogradu.

Foto: Kremlin

 

Predsednica Saveta federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentina Matvijenko navela je u čestitki Dačiću da su "narodi Rusije i Srbije prisno povezani svojim sudbinama" i da Srbija predstavlja za Rusiju "primer nepokolebljivosti u odbrani suvereniteta, usmerenosti prema cilju i snage slovenskog duha".

- Tokom godina nezavisnosti, uprkos teškim iskušenjima, Srbija je postala moderna država, garant očuvanja mira i bezbednosti na Balkanu - rekla je Matvijenko.

Ona je izrazila sigurnost da će se, zahvaljujući zajedničkim naporima, parlamentarni dijalog između Saveta Federacije i Skupštine Srbije i dalje razvijati, znatno doprinositi produbljivanju strateškog partnerstva Rusije i Srbije.

Foto Narodna skupština RS

 

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je Dačiću i svim građanima Srbije u ime Narodne skupštine i svoje lično ime Sretenje - Dana državnosti Srbije.

- Uveren sam da će Srbija i ubuduće biti predvodnik celog Zapadnog Balakna, u svim oblastima društva i dostignućima savremenog doba. Rukovodstvo i građani Republike Srpske raduju se svakom uspehu Srbije, kao pokretaču ukupnog razvoja regiona i garantu stabilnosti ovih prostora - naveo je Čubrilović u čestitki.

- Naša obaveza je da i dalje negujemo čvrste bratske i prijateljske veze, te da jačamo saradnju u okviru Sporazuma o saradnji Narodne skupštine Srbije i Narodne skupštine Republike Srpske - rekao je Čubrilović.

On je takođe izrazio posebnu zahvalnost za "sve ono što je Republika Srbija učinila i uložila u razvojne projekte u Republici Srpskoj, kao i pomoć koju je pružila Srbima povratnicima u Federaciji BiH"

Predsednik slovenačkog parlamenta Igor Zorčič uputio je iskrene čestitke Dačiću na Dan državnosti Srbije.

Foto: Tanjug

 

Zorčič je poželeo Srbiji i svim njenim građanima stalni uspeh i napredak.

Čestitke Dačiću i građanima Srbije uputili su i predsednik parlamenta Mađarske Laslo Kever, predsednik skupštine Slovačke Boris Kolar, kao i predsednik Mažilisa, parlamenta Kazahstana Erlan Košanov.

BONUS VIDEO - MINISTAR MOMIROVIĆ U ORAŠCU: Imamo sa čim da izađemo pred pretke

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)